Halilhodžić šokiran stanjem u novom klubu: "Ovo nisam mogao ni zamisliti"

Foto: Getty Images

VAHID HALILHODŽIĆ nakon nekoliko godina izbivanja vratio se klupskom nogometu.

U protekle četiri godine obnašao je dužnost japanskog izbornika, no nakon otkaza pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio se za povratak svakodnevnim klupskim obvezama.

Početkom listopada imenovan je šefom stručnog stožera u Nantesu, trofejnom francuskom prvoligašu u kojem je kao napadač između 1981. i 1986. ostavio zapažen trag.

Primarna zadaća priznatog bosanskohercegovačkog nogometnog stručnjaka predstavlja ligaški ostanak. Nantes je u prvih devet kola ubilježio tek jednu pobjedu i sa šest bodova nalazi se u zoni ispadanja koju s bodom više dijeli s posljednjeplasiranim Guingampom.

Vahid Halilhodžić u debiju je s Nantesom prije još uvijek aktualne reprezentativne stanke pretrpio gostujući poraz protiv Bordeauxa (0:3). 

"Bio sam šokiran prvom utakmicom. Za samo sedam minuta bilo je već 2:0 za Bordeaux. Na poluvremenu nije bilo lako razgovarati, ali ohrabrio sam igrače. Imao sam ideju da izađemo visoko i da napravimo pritisak, ali podbacili smo što u prijevodu znači da sam loše pripremio utakmicu", priznao je Vahid Halilhodžić u četvrtak na tiskovnoj konferenciji pred subotnji prvenstveni ogled s Toulouseom.

Istaknuo je kako je klub u zamršenoj rezultatskoj situaciji, ali i kako je primjetan napredak. 

"Situacija je gora nego što sam mislio. Ovo nisam mogao ni zamisliti, ali došao sam s namjerom da pomognem jer prema Nantesu imam dug. Inzistirat ću da vratimo moral, želju i ponos. Ako nemate sportski ponos, onda to nije moguće", podsjetio je na vrijednosti na kojima inzistira.

"Klub je institucija. U mojem periodu imali smo igrače svjetske klase. Klub je uvijek bio u vrhu, pa ću pokušati utjecati na mnoge stvari. Situacija je složenija negoli sam isprva mislio. Međutim, ne plašim se. Jedino sam tužan. Potrebna nam je i navijačka podrška jer ova sezona može biti kompliciranija nego što neki ljudi misle. Ne znam što će se događati u daljnjem tijeku sezone, ali znam da neće biti lagano", upozorio je bivši trener Lillea, Paris Saint-Germaina, Dinama, Veleža i Trabzonspora.

Pročitajte više