LIGA PRVAKA

Vahid Halilhodžić prokomentirao Dinamove šanse za Ligu prvaka i u njoj

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama saznali su u srijedu protiv kojeg će suparnika igrati u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka. Uz uvjet da preskoči islandski Valur u prvom kolu, hrvatski prvak u drugom ide na ciparsku Omoniju.

Klub iz Nikozije je lani u Ligi prvaka izbavio Ararat, Legiju i Crvenu zvezdu, a potom ispao u play-offu od Olympiakosa. U Europa ligi je nastupao u grupi u kojoj su bili PSV, Granada i PAOK te osvojio četiri boda, sva četiri u ogledima s grčkim sastavom.

Što može Dinamo u ovoj sezoni i što mu treba da bi postao klub koji je redoviti sudionik prestižnog europskog nogometnog natjecanja rekao je za Index njegov nekadašnji trener Vahid Halilhodžić.

''Dinamo je poslije nekoliko godina jako neugodnih iskustava s europskim natjecanjima, posebice s Ligom prvaka, redovito prisutan u Europi. Posjeduje iskustvo, samopouzdanje i pobjednički mentalitet te temeljem toga ne bi trebao imati nikakvog problema u utakmicama koje mu slijede'', siguran je Halilhodžić koji zaključuje:

''Dinamo bez ikakvih lažnih optimizama jednostavno mora ući u grupnu fazu Lige prvaka. To je realna mogućnost i to mora biti cilj kluba kakav je Dinamo. Govorimo o klubu koji ima kvalitetu i iskustvo da uspije i ja se nadam da će i ove godine ući u skupine Lige prvaka. Teško je reći što slijedi nakon toga i može li napraviti nešto u sljedećoj fazi, za takvo što se mora složiti ekipa, ona mora biti zajedno dvije ili tri godine, iz nje se ne smiju prodavati najbolji igrači, a moraju se dovoditi pojačanja. Na taj bi način klub zagazio na višu stepenicu.''

Pročitajte više