formula 1

Hamilton umjesto Vettela u Ferrariju? "Prerano je za to, ali laska nam"

Foto: EPA

IZVRŠNI direktor Ferrarija Louis Camilleri potvrdio je da je bilo kontakta sa šesterostrukim prvakom Formule 1 Lewisom Hamiltonom, ali da je još rano govoriti tko će pokraj Charlesa Leclerca voziti za talijansku ekipu 2021. godine.

Aktualni prvak Hamilton razgovarao je s predsjednikom Ferrarija Johnom Elkannom, a Camilleri je rekao da su mediji preuveličali značaj tog sastanka.

Britanac je s Mercedesom ove sezone osvojio šampionsku titulu, a špekulira se da bi mogao prijeći u Ferrari 2021. godine kada mu istekne ugovor s njemačkom ekipom. Hamilton nije negirao niti potvrdio navode da je bio u kontaktu s Ferrarijem.

"To je bio društveni događaj koji je nekako preuveličan, ali je bio društveni događaj. Oni imaju neke zajedničke prijatelje", rekao je Camilleri novinarima u Maranellu, prenosi Sky.

Hamilton nijednog trenutka tijekom sezone nije nagovijestio da bi mogao napustiti Mercedes, ali je rekao da će razmotriti sve opcije uoči potpisivanja vjerojatno posljednjeg ugovora karijere.

Četverostrukom prvaku svijeta Sebastianu Vettelu na kraju iduće sezone ističe ugovor s Ferrarijem, pa talijanski tim mora pronaći novog vozača koji će predvoditi ekipu uz Charlesa Leclerca.

Camilleri je rekao da Ferrari neće žuriti s tom odlukom.

"Činjenica je da imamo dugogodišnji ugovor s jednim vozačem, a ugovor drugog vozača ističe na kraju 2020. godine. Laska nam što posebno Lewis, ali i drugi vozači žele doći kod nas, ali bilo bi prerano danas donijeti odluku. Prerano je sada odlučivati o budućnosti", naveo je Camilleri.

Camilleri je potvrdio da će zajedno s direktorom ekipe Mattijom Binottom donijeti odluku o vozačima 2021. godine, a istaknuo je da nije razgovarao s Hamiltonom.

Pročitajte više