Heroj Schmeichel: Slomio ruku pa onda s njom spasio Leicester i srušio rekord LP

Foto: Guliver Image/Getty Images

KASPER SCHMEICHEL (29) još od početka prošle sezone brani u životnoj formi za Leicester, što dokazuje u Premier League, gdje je u navednom razdoblju gol obranio na 17 utakmica, po čemu su od njega uspješnij samo De Gea (19) i Čech (20).

Danac na golu prvaka Engleske, koji je u senzacionalnoj šampionskoj kampanji branio na svih 38 utakmica, briljira i na do sada nepoznatom terenu, Ligi prvaka, gdje je u sve četiri ovosezonske utakmice mrežu sačuvao netaknutom i pri tome imao dosta zapaženih obrana.
 
Nakon što je i u četvrtom kolu skupine, na gostovanju kod Copenhagena (0:0) sačuvao mrežu, Leicester je postao prvi klub koji je prve četiri utakmice grupne faze završio bez primljenog gola.
 
U prva tri kola Lisice su bez primljenog gola pobijedile Club Brugge (3:0), Porto (1:0) i Kopenhagen (1:0), a sinoć im je golman u glavnom gradu njegove domovine novom čistom mrežom oborio rekord Lige prvaka, jer do Schmeichela i Leicestera, nijedan klub debitant u LP prve četiri utakmice skupine nije odigrao bez primljenog gola.
 
Ali, način na koji je Schmeichel dosegao ovaj rekord, zaslužuje posebne pohvale, jer u zadnjoj minuti utakmice, napadač domaćih Cornelius imao je sjajnu priliku, ali njegov dobar udarac glavom, iz blizine sjajnim bacanjem iz kuta vadi golman gostiju tako da ga je obranio desnom rukom.
Ističemo ruku kojom je Schemichel sačuvao gol, a njegovom klubu bod koji ga je doveo na prag nokaut faze LP, jer nakon utakmice ispostavilo se da je Leicesterov golman još u prvom poluvremenu slomio upravo desnu ruku i onda tako teško ozlijeđen ne samo branio do kraja, nego s ozbiljno ranjenom rukom obranio teški udarac.
 
Zbog ozljede ga sada neće biti na golu barem mjesec i pol, pa će propustiti utakmice protiv WBA, Watforda i Middlesbrougha u Premier League, kao i Bruggea u Ligi prvaka, a neće braniti ni gol Danske u kvalifikacijama za SP protiv Kazahstana.
 
Mijenjat će ga Ron-Robert Zieler, koji je u zadnjem nastupu neuspješno branio Leicesterov gol, u porazu 1:4 kod Manchester Uniteda prije mjesec i pol.

Pročitajte više