HNS o postupku protiv Hrvatske: Osuđujemo svaku diskriminaciju i rasizam

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MEĐUNARODNA nogometna federacija otvorila je disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade, tvrdi agencija AP. Podsjetimo, hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog golmana srpskih korijena u utakmici 2. kola Svjetskog prvenstva, u kojoj je Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1. Na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivih povika.

O postupku se na konferenciji za medije u ime HNS-a oglasio glasnogovornik Tomislav Pacak. "Nećemo komentirati taj postupak. HNS osuđuje svaku diskriminaciju i rasizam. Izjasnit ćemo se prema FIFA-i o tome pa ćemo vidjeti što će biti. Imamo šest dana da to napravimo", odgovorio Pacak.

Pavličić-Bekić: FIFA na raspolaganju ima niz sankcija

Za komentar slučaja smo povodom pokretanja istrage protiv Hrvatske pitali Sašu Pavličić-Bekića, zagrebačkog odvjetnika koji je nedavno u Ženevi magistrirao sportsko pravo. 

"FIFA-i je na raspolaganju niz sankcija. Od toga da se do kraja SP-a značajno reducira broj ulaznica namijenjenih hrvatskim navijačima, preko teške novčane kazne HNS-u, do toga da se Hrvatska u budućim kvalifikacijama za velika natjecanja, prije svega SP, kazni igranjem domaćih utakmica pred praznim tribinama", rekao je, između ostalog, Pavličić-Bekić.

 

Pročitajte više