MOURINHO U TOTTENHAMU

Hoće li Mourinho povući Matića i u treći klub zaredom? Evo što kaže Srbin

Foto: EPA

DOK JE Jose Mourinho pregovarao s Danielom Levyjem o preuzimanju Tottenhama, tema su, dakako, bila i potencijalna pojačanja.

Brzo su pronašli zajednički jezik jer bi Mourinho želio dovesti svoje sunarodnjake Bruna Fernandesa i Rubena Diasa, koji su i prije njegova dolaska bili na meti Spursa, a treći igrač kojeg su se dotaknuli bio je Nemanja Matić, piše The Independent.

Nije to nimalo neobično jer Mourinho je srpskog braniča doveo u posljednja dva kluba u kojima je radio. Prvo ga je u siječnju 2014. vratio iz Benfice u Chelsea za 25 milijuna eura, a zatim ga je na ljeto 2017. povukao u Manchester United za 45 milijuna.

I prije ozljede od koje se trenutačno oporavlja 31-godišnji Srbin malo je igrao - dvije pune utakmice u Europa ligi i tri ulaska s klupe u prvenstvu - pa je jasno da na Old Traffordu nije u prvom planu. 

Čim je Mourinho preuzeo Tottenham, odnosno prije nego što su procurili dijelovi pregovora, na društvenim mrežama počele su špekulacije o ujedinjenju s Matićem, s obzirom na njihov blizak odnos. Na jednu je srpski branič i reagirao.

Benchwarmers su na Instagramu objavili niz fotografija i šaljivo ih opisali kao Matića koji čeka prijelazni rok da ga Mourinho dovede. Matić je komentirao bez riječi, samo emotikonima pljeskanja i smijanja, što može značiti samo da mu se svidjela šala, ali i da u špekulacijama ima istine.

Mourinho voli "iskusne ratnike" poput Matića, piše The Independent, a i Srbin je jako volio živjeti u Londonu dok je igrao za Chelsea, pa je ponovna suradnja itekako moguća. Međutim, The Guardian kalkulira da Mourinho neće dobiti novac za transfere u siječnju, nego tek na ljeto, pa bi njihov novi susret mogao pričekati.

Pročitajte više