Horvat šokirao Bandića i rasplakao se zbog gašenja Zagreb Opena

BRANKO HORVAT, direktor PBZ Zagreb Indoorsa nakon završetka još jednog izdanja turnira, rasplakao se ispred Milana Bandića! Zgrabio je priliku i objasnio da se gasi Zagreb Open, turnir koji se više od desetljeća održava na Savi. Na ovo će se samo nadovezati i problemi sa sponzorima s kojima se svake godine nosi Indoors.

Direktorove suze ostavile su cijelu press sobu bez teksta. Uvod je bio Goranov.

''Pozivan sve sponzore neka dođu, nećemo ih pojesti, ne grizemo.''

A onda se želio nadovezati Branko. No direktor Indorsa slomio se sjetivši se turnira svoje mladosti.

''Izbačeni smo iz kalendara. Zagreb Open neće se održati nakon 15 godina. Postoje neke još male šanse. Kontatirat ću svoje prijatelje, sponzore koji su financijski moćniji, ali teško da će se održati'', izgovarao je Horvat jecajući riječ po riječ.

S knedlom u grlu gledali su ga Milan Bandić i Goran Ivanišević.

''To je turnir moje mladosti. Jako mi je teško što moram poslati ATP-u dopis da se turnir otkazuje. Još jednom molim sve ljude kojima je stalo do turnira za posljednju pomoć."

'"Turnir je završio na najbolji mogući način i da smo pisali ne bi bolje napisali. Istina, razmišljali smo o Čiliću ili Ljubičiću, a onda se dogodio okret koji nas je sve iznenadio i oduševio. Istina, naš posao još nije gotov, jer nismo zatvorili financijsku konstrukciju, ali nadam se da ćemo uz pomoć Grada Zagreba i to uspjeti te nekako skrpati kraj s krajem", rekao je Horvat.

"Vjerujem da se vidimo i sljedeće godine, kada ćemo se još više potruditi. Navijači? Mali broj ljudi na tribinama odraz je cjelokupnog stanja u javnosti i medijima, a tenis se očito više ne prati kao prije. Mi smo napravili sve što smo mogli, PR je bio odličan, ali ne možemo mi u ovakvoj situaciji očekivati pune tribine na svakom meču. Mislim da smo s niskim cijenama karata dovoljno napravili. 70 kuna za finale je, mislim, stvarno prihvatljiva cijena", dodao je.

Pročitajte više