BOKS

Hrgović odradio vaganje, rekao da mora biti pametan i nazvao Babića retardiranim

Foto: Index.hr / Karlo Klasić

FILIP HRGOVIĆ u rano nedjeljno jutro po hrvatskom vremenu ima 14. borbu karijere, a prvu u Las Vegasu. Protivnik mu je njemački borac iz Srbije Emir Ahmatović, 34-godišnjak koji je dobio svih 10 dosadašnjih borbi, ali redom protiv neuglednih protivnika.

Na vaganju prije meča potvrdilo se da je Hrgović osjetno teži od protivnika. Vaga mu je pokazala 112, a Ahmatoviću 103.6 kilograma.

Mora biti pametan

Hrvatski je boksač dao i cijeli niz intervjua, u kojima se ponovo žalio kako niti jedan ozbiljan borac ne želi u ring s njim i poslao redovitu dozu uvreda prema Alenu Babiću. Otkrio je kako će proslaviti pobjedu protiv Ahmatovića i zašto krivnju za nedostatak dostojnog protivnika ne želi svaliti na promotora Eddieja Hearna.

"Ako okrivim njega, neće mi dogovoriti borbu koju mi je obećao. Moram biti pametan", nasmijao se Hrgović u razgovoru za iFL TV, nakon što mu je Hearn zajamčio da ga čeka eliminator za borbu za IBF-ov pojas ako odradi posao protiv Ahmatovića.

U razgovoru za Boxing Special pitali su ga o Alenu Babiću, kojeg ovaj put nije ni okolišao nazvati retardiranim.

Na raspolaganju ima cijeli Las Vegas, ali slavit će u McDonald'su

"On je jednostavno retardiran tip koji želi pozornost, nije se borio ni sa kim, samo spominje moje ime da dobije slavu i pozornost hrvatskih medija. Jednostavno je retardiran, nema potencijal da bude dobar u teškaškoj diviziji. On je klaun koji puno priča", rekao je Hrgović.

Las Vegas je boksačka metropola svijeta, ali nudi i mnoge druge draži. Zato su Hrgovića pitali hoće li iskoristiti priliku i pobjedu proslaviti na način prikladan tom gradu.

"Ići ću u McDonald's. Nakon svake borbe idemo tamo, to je tradicija. Ozbiljno. Nadam se da imaju McDonald's u Las Vegasu", rekao je Hrgović.

Pročitajte više