Hrvat Ante Šapina glavni osumnjičeni u aferi Hoyzer

ANTE ŠAPINA, Hrvat koji živi i radi u Njemačkoj, glavni je osumnjičeni u nogometnoj aferi Hoyzer. Ante, te njegova braća Filip i Milan, bit će na suđenju, koje počinje u rujnu, optuženi zbog organiziranja kladioničarskih prijevara.

Osim trojice braće, pred berlinskim će sudom odgovarati i suci Robert Hoyzer i Dominik Marks te nogometaš Steffen Karl. Njemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung piše kako će Hoyzer, osim kao optuženik, na suđenju sudjelovati i kao svjedok optužbe, što je potvrda tvrdnje kako je potkupljivi sudac definitivno odlučio progovoriti.

List, pozivajući se na navode iz čak 289 stranica optužnice, piše kako je sudac Robert Hoyzer u potpunosti priznao počinjenje kaznenih djela namještanja utakmica, te da je od braće Šapina primio 67.000 eura mita.

Glavna tužiteljica u slučaju Petra Leistner potvrdila je kako je Ante Šapina glavni osumnjičeni u slučaju, a tužiteljstvo će ga pred sudom u Berlinu teretiti za pokušaje i namještanja ukupno 42 utakmice. Očekuje se da će pred berlinskim sudom svjedočiti 170 svjedoka od čega čak 80 policijskih službenika.

Inače, ova je afera početkom godine do temelja potresla njemački nogomet, a nogometni sudac Robert Hoyzer je od njemačkog nogometnog saveza zaradio doživotnu sudačku suspenziju.

Tužiteljstvo navodi kako su njemačke kladionice zahvaljujući braći Šapina i njihovim pomagačima izgubile oko 2 milijuna eura.

Pročitajte više