HRVAT USPIO ŠTO NISU MESSI I RONALDO Jedan je od tek dva "double-doublea" u ligama petice

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAMO DVOJICA nogometaša iz liga petice od početka godine imaju dvoznamenkasti broj golova i asistencija, a jedan od njih je Hrvat.

Uz Driesa Mertensa iz Napolija, to je uspjelo i Ivanu Perišiću. Krilni napadači talijanski klubova tako imaju učinak koji je ostao nedostižan imenima poput Messija, Ronalda, Hazarda, Mbappea, Neymara, Kanea, Ibrahimovića...

Mertens je tijekom 2017. u 24 nastupa za Napoli 23 gola postigao, a 10 namjestio. Perišić ima jednak broj utakmica kao i Belgijanac, ali po 10 zgoditaka i asistencija.
 
Mertensovim fantastičnim brojkama doprinosi što je u Napoliju s boka uspješno prekomendiran u "lažnu devetku". 
I dok je Mertens do "double-double" učinka došao pred golom, gdje je to naravno lakše, Perišićev skor još je vrjedniji, jer je dvoznamenkasti broj golova i asistencija ostvario s krila.

Njegov učinak pokazuje zašto ga je Jose Mourinho zadnjih godinu dana proganjao, a Inter nikako nije puštao. Na kraju je s Nerazzurima potpisao novi ugovor do 2022. prema kojem mu je godišnja plaća četiri milijuna eura plus bonusi. 
 
Perišić je tako postao drugi najplaćeniji igrač Intera iza Maura Icardija i najbolje plaćeni Hrvat u Serije A, ispred Mandžukića i Kalinića. 

Pročitajte više