Esport

Hrvatska esport zvijezda bori se za ulazak među najboljih osam na svijetu

Foto: Riot Games

DANAS je na rasporedu Svjetskog prvenstva u League of Legendsu razigravanje skupine A u kojoj se natječu Luka "Perkz" Perković i G2 Esports. Trenutno su jedina neporažena ekipa u skupini i danas bi kroz tri meča trebali osigurati prolazak među najboljih osam i prvo mjesto u skupini.

>Perkz odličan na početku svjetskog prvenstva u League of Legendsu

G2 Esports je bez obzira na neke manje pogreške u igri uz SKT T1 ostavio najbolji dojam od svih ekipa na prvenstvu te su jedna od dvije neporažene ekipe u grupnoj fazi. Kraljevi Europe će u 16:00 protiv Hong Kong Attitudea, najslabije ekipe u skupini, moći izboriti i četvrtu pobjedu, a zatim ih očekuju mečevi protiv američkog Cloud9 te korejskog Griffina, koji mnogi vide kao drugu ekipu koja prolazi iz skupine.

Luka "Perkz" Perković danas traži prolazak u svoje drugo doigravanje na Svjetskom prvenstvu nakon što su prošle godine iz dodatnih kvalifikacija otišli skroz do polufinala. Ovoga puta oni su ulozi favorita i svi prate što radi notorni G2. Nekad se previše opuste, nekad se malo zaigraju, ali kada je najpotrebnije, ponajbolja su ekipa svijeta i sada to trebaju ponovo pokazati. "Perkz" dosad igra najbolje prvenstvo u karijeri i više nema rasprave o tome da se radi o jednom od najboljih igrača na svijetu.

Upravo su grupna faza i dobar rezultat kombinacija koja je G2 znala dovesti u probleme. Nadamo se da danas to u Berlinu to neće biti slučaj te da će sigurno i bez problema pred domaćom publikom osvojiti prvo mjesto, što će im osigurati lakši ždrijeb u doigravanju.

Dan prije prolazak su osigurali Splyce, koji je odigrao strašno, ako to usporedimo s njihovim nastupima s početka prvenstva. U borbi za prvo mjesto ipak je bio bolji kineski prvak FunPlus Phoenix, ekipa koja je uz SKT T1 i G2 Esports glavni favorit za osvajanje prvenstva.

U subotu će se razigravati do kraja skupina smrti u kojoj će prolaz tražiti Fnatic. Prošlogodišnji finalist ne izgleda sjajno na ovom prvenstvu te ima samo jednu pobjedu. Ipak, radi se o timu koji je prije dvije godine u grupnoj fazi napravio najveći preokret u povijesti, tako da ništa nije nemoguće.

Posljednji dan grupne faze rezerviran je za skupinu D u kojoj su DAMWON, Team Liquid, Invictus Gaming i ahq eSports Club. Prođe li sve prema očekivanjima, to je najbolja šansa da i jedna američka ekipa prođe u doigravanje. Tri ekipe imaju jednak omjer pobjeda i poraza, dok ahq uvjerljivo drži dno grupe s tri poraza. 

Program za grupu A počinje od 15 sati. Prvi meč će igrati Griffin i Cloud9, zatim nastupaju G2 Esports i Hong Kong Attitude. G2 će protiv Cloud9 igrati u 18, a protiv Griffina u 20 sati. Prijenos možete pratiti na službenim kanalima Riot Gamesa na YouTubeu i Twitchu.

Sve informacije i trenutni poredak možete pratiti i na službenim stranicama.

Pročitajte više