"Hrvatska javnost opijena uspjehom Janice i Ivice"

"U ČETVRTAK navečer slalomska utrka Svjetskog kupa održat će se na Sljemenu, skijalištu pokraj Zagreba. FIS je prošle godine ispunio želju hrvatske javnosti opijene uspjehom Janice Kostelić i njenog brata Ivice, te je slalomsku utrku podario Zagrebu." - piše Skiracing.com najavljujući današnju utrku.

"Sve je 100 posto spremno za još jednu fenomenalnu utrku." - prenosi Skiracing.com izjavu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

U tekstu se navodi kako je prošlogodišnja organizacija bila odlična, te da su svi u skijaškom svijetu pohvalili organizatore, jer tako nešto još nisu vidjeli. "Svi sudionici utrke, skijašice i treneri organiziranim su prijevozom u konvoju došli na Sljeme, a kolonu je pratila i policija koja je u gradu zaustavila sav promet."

"Hrvatska ima 4,5 milijuna stanovnika, od kojih 800.000 živi u glavnom gradu Zagrebu. Skijalište Sljeme udaljeno je od Zagreba manje od sat vremena." - stoji u tekstu.

"Fond nagrada na Snježnoj kraljici iznosi 165.000 eura, što je najveći iznos u jednoj utrci u Svjetskom kupu" - navodi se u tekstu dodajući kako će ove godine zbog vremena staza vjerojatno biti lošija nego prošle.

"Neće biti isti uvjeti kao prošle godine. No, svi radimo non-stop i dat ćemo sve od sebe da sve prođe u najboljem redu." - prenosi Skiracing izjavu direktora Hrvatske skijaške reprezentacije Vedrana Pavleka.

Za iduću godinu Zagreb se nada organizaciji utrke slaloma za skijaše, zaključuje se u tekstu.

Pročitajte više