HRVATSKA REPREZENTACIJA

Hrvatska je u velikom nizu, ali je 82. reprezentacija svijeta duplo bolja

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija je slavljem protiv Austrije osigurala prvo mjesto u grupnoj fazi Lige nacija i plasman među četiri najbolje momčadi natjecanja. Susret je dugo bio na klackalici, prije svega zbog nekoliko promjena u početnom sastavu i ozljede Marcela Brozovića, ali su Marko Livaja i Dejan Lovren golovima prelomili utakmicu.

Pisali smo o tome kako je Hrvatska pravu formu ulovila u najbolje moguće vrijeme, samo dva mjeseca uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje u skupini igra s Belgijom, Marokom i Kanadom. Nakon što je doživjela šokantan poraz u prvom kolu Lige nacija protiv Austrije u Gradskom vrtu (0:3), Hrvatska nije izgubila nijednu utakmicu.

Uslijedile su dvije pobjede nad Danskom, remi i pobjeda nad Francuskom te osveta Austriji u Beču. S nizom od pet utakmica bez poraza Hrvatska je trenutno treća europska zemlja po tome koliko dugo je nepobjediva.

Ne iznenađuje da je ispred Hrvatske Nizozemska, koja je bila najbolja momčad u dosadašnjem dijelu Lige nacija što se tiče elitne skupine. Ali pomalo je šokantan podatak da je druga na toj ljestvici Gruzija, koja nije izgubila 11 utakmica zaredom. 

Ona je skupinu Lige nacija u kojoj su bili Bugarska, Sjeverna Makedonija i Gibraltar osvojila s pet pobjeda i jednim remijem. U prijateljskim je susretima pobijedila Uzbekistan te Bosnu i Hercegovinu, remizirala je s Albanijom, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je svladala Švedsku i Kosovo.

Pročitajte više