"Hrvatska je zahvaljujući Markoviću najbolja reprezentacija bivše Jugoslavije"

MAKEDONAC Darko Pančev, kojeg su mnogi svojevremeno smatrali ponajboljim napadačem svijeta, tvrdi da je Hrvatska napravila najviše od svih reprezentacija bivše države, a sve zaslugom predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

Pančev pomno prati HNL i događanja u hrvatskom nogometu i smatra da se, unatoč trenutnom kiksu Dinama, sve u ligi vrti oko Dinama i Hajduka. Sve lige s prostora bivše Jugoslavije daleko su od nekadašnje zajedničke lige, tvrdi Makedonac.

"Sada su u svim ligama klubovi koji su nekad bili "treća liga". Osim toga, sada se zbog preživljavanja prodaju mladi igrači koji odlaze u inozemstvo. Nekada to nije bio slučaj, jer nismo mogli van zbog rigoroznih domaćih propisa." – izjavio je Pančev za Jutarnji list.

Hrvatska reprezentacija svoj uspjeh može zahvaliti dobrom vodstvu na čelu sa bivšim igračem Vlatkom Markovićem, tvrdi Pančev, a bronca na SP-u u Francuskoj i Zvezdin naslov prvaka Europe 1991. godine za Pančeva su najveći uspjesi nogometa na ovim prostorima.

"Hrvatska 98. nije imala slabu točku i mogla je biti prvak svijeta." – dodao je.

Na kraju se osvrnuo i na Titov pehar kojeg Hajduk navodno skriva kako bi ga zadržao u trajnom vlasništvu. Kako je Hajduk taj pehar osvojio najviše puta, smatra da je u redu da ga i zadrže.

Pročitajte više