Hrvatska kandidira za organizaciju SP u rukometu 2007. ili 2009.

"IAKO po drugi put nismo uspjeli kao domaćini izboriti plasmane naših reprezentacija na olimpijske igre Hrvatska je dobila sve pohvale za besprijekornu organizaciju Svjetskog prvenstva za žene i zato smo odlučili da se kandidiramo za domaćinstvo Svjetskog prvenstva za rukometaše 2007. ili 2009. godine", izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Željko Kavran.

Kavran i koordinator HRS-a za ženski rukomet Janko Goleš složili su se da je ženska rukometna reprezentacija imala tretman kao niti jedna sekekcija HRS-a prije nje. "Planirali smo da od ovog Svjetskog prvenstva za savez osiguramo milijun i 200.000 kuna, ali sada ćemo biti zadovoljni i sa pozitivnom nulom", naglasio je Kavran i kao glavni razlog financijskog podbačaja istaknuo rano ispadanje Hrvatske i Danske, ali isto tako i neplasiranje Slovenije u žavršna natjecanja.

Janko Goleš je podsjetio da je Upravnom odboru HRS-a za izborničko mjesto prije prvenstva predlagao Ivicu Obrvana na duži period ili Velimira Kljaića samo za ovo Svjetsko prvenstvo, ali njegovi prijedlozi nisu dobili podršku većine u Upravnom odboru HRS-a. "Sada više nemamo pravo na pogrešku i moramo ići na drastično pomlađivanje reprezentacije čiju bi okosnicu činile igračice rođene 1979. i mlađe te izabrati izbornika koji bi s njima radio četiri godine, a od te reprezentacije treba tražiti samo da izbore nastup na europska i svjetska prvenstva i u konačnici da se plasiraju na Olimpijske igre 2008. u Pekingu", zaključio je Goleš. Po njegovim riječima sada je najveća odgovornost na 13. članova Upravnog odbora HRS-a koji bi već u prvoj polovini siječnja trebali prihvatiti program rada ženske rukometne reprezentacije ali i predložiti novog izbornika i stručni stožer reprezentacije koji neće biti brojan kao što je bio na ovom Svjetskom prvenstvu.

(Hina) ad ad

Pročitajte više