Hrvatska odradila lakši trening protiv domaćina Kine, u četvrtfinalu na Crnu Goru

POSLJEDNJE kolo razigravanja po skupinama namjerilo je našoj reprezentaciji za protivnike domaće vaterpoliste. Kina je po svemu vaterpolski autsajder, momčad bez ijednog poznatog igrača te ikakvog međunarodnog uspjeha, ali ipak prvak Azije. Svjetski prvaci rutinski su odradili "trening-utakmicu" potpuno dominirajući čitavim susretom.  

Hrvatski vaterpolisti su rutinski obavili posljednji posao u skupini B turnira na Olimpijskim igrama, te su pobjedom protiv Kine 16:4 (4:0, 3:0, 1:1, 8:3) osigurali drugo mjesto u skupini.

Kao drugoplasirana momčad skupine B  naša reprezentacija za dva dana igrati će četvrtfinalni meč protiv Crne Gore, a nakon toga polufinale donosi Mađarsku koja je slobodna u četvrtfinalu.

Naša reprezentacija na +7 ipak dosljedno igra obranu, dok se u napadu igra malo opuštenije, Barač propušta izglednu situaciju. Hrvatska potpuno dominira susretom protiv drugorazrednog protivnika koji nije u stanju složiti dobru akciju iz koje bi se ozbiljnije zaprijetilo Paviću.

Pavo Marković zabija deveti pogodak na početku četvrte četvrtine dok deseti zabija Maro Joković vrlo preciznim udarcem ljevicom.

Wu Zhiyu postiže i drugi pogodak za Kinu, njegov drugi u utakmici protiv Hrvatske i treći na olimpijskom turniru.

Đogaš snalažljivo postiže dvanaesti pogodak za Hrvatsku prebacivši vratara Ge Weiqinga. Maro Joković pokazuje snagu i preciznost svog udarca za 13. pogodak. Kinezi su potom sjajno složili prvu i jedinu suvislu akciju u susretu za svoj treći pogodak.

Hrvatska u posljednje tri minute četvrte četvrtine odrađuje lakši trening, vježbaju obranu i protok lopte u napadu kako bi se što spremnije dočekao nastavak natjecanja na olimpijskom turniru. Barač postiže dva pogotka za redom na kraju utakmice.

Li Jun postiže posljednji pogodak za Kinu na utakmici 15 sekundi prije isteka vremena.

Najbolji strijelac našr reprezentacije bio je Samir Barać sa četiri pogotka. Tri je postigao Maro Joković, dok su po dva dodali Pavo Marković i Teo Đogaš. 

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više