Liga nacija

Hrvatska saznala potencijalnog suparnika na Final Fouru, Talijani zaustavili Mađare

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Italije izborila je plasman na Final Four Lige nacija gostujućom pobjedom 2:0 kod Mađarske. Mađarima je bio dovoljan i bod da kreiraju senzaciju te završe prvi u skupini u kojoj su još bili i Njemačka te Engleska, no nisu uspjeli. Iako su Mađari u najmanju ruku bili ravnopravni Talijanima, njihova velika greška pri 0:0 odvela je utakmicu u drugom smjeru.

Mađari poklonili gol Talijanima

Mađari su u razmaku od dvije sekunde dvaput pogriješili i poklonili Talijanima pogodak. Prvo je Attila Szalai uputio dodavanje iz obrane prema veznom redu, a Nicolo Barella ga je zamalo presjekao. Skrenuo je loptu, ali je ona završila u posjedu Adama Nagyja. 

Veznjak Mađarske odlučio se za dodavanje prema vrataru Peteru Gulacsiju, no njegovu je namjeru pročitao 18-godišnji Wilfried Gnonto. Lopta se nakon duela Gnonta i Gulacsija odbila do Giacoma Raspadorija, koji nije imao težak zadatak pogoditi za vodstvo Talijana.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK

Italija se pridružila Hrvatskoj i Nizozemskoj

Konačnih 2:0 postavio je Federico Dimarco u 52. minuti, nakon što je iz velike blizine poslao loptu u gol na dodavanje Bryana Cristantea. Italija je tako postala treći putnik na Final Four Lige nacija, nakon što su svoje mjesto ranije izborili Hrvatska i Nizozemska.

O posljednjem mjestu u završnici Lige nacija u utorak će odlučiti Portugal i Španjolska. Portugal na domaćem terenu brani prednost od dva boda na tablici te mu je dovoljan i remi. Final Four Lige nacija igra se u lipnju iduće godine, a izvjesno je da će domaćin biti Nizozemska.

Pročitajte više