Hrvatske odbojkašice uvjetuju nastup na EP-u ostankom Popovića

TEK ŠTO je u sjedište Europskog odbojkaškog saveza stigao izmijenjeni popis hrvatskih odbojkaša za nastup na EP-u u Rusiji, s potpisom Pere Lozice, kao dopredsjednika HOS-a te Siniše Krajača kao v.d.-a glavnog tajnika., te dodatnim pojašnjenjem predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, te smo se ponadali kako su sramotna događanja u hrvatskoj odbojci stvar prošlosti, s priopćenjem se oglasila ženska odbojkaška reprezentacija, koja osim što daje punu podršku predsjedniku HOS-a Andriji Popoviću, uvjetuje odlazak na EP njegovim ostankom na toj funkciji!

Priopćenju koje je potpisalo 12 hrvatskih reprezentativki prethodila je ostavka izbornika Igora Lovrinova, koji je ustoličen nakon brzopotezne smjene Nenada Komadine, te je dio garniture koja bezrezervno stoji iza aktualnog predsjednika Popovića.

S obzirom na aktualnu situaciju u hrvatskoj odbojci, mi kao dio HOS-a i kao predstavnici RH na nadolazećem europskom prvenstvu osjećamo potrebu obratiti se hrvatskoj javnosti. Iako se nismo htjeli upletati u politiku i razne malverzacije, današnjom ostavkom našeg izbornika Igora Lovrinova shvatili smo da su stvari izmakle kontroli.

Priopćenje hrvatskih odbojkašica prenosimo u cijelosti:

Mi dajemo podršku predsjedniku Popoviću, koji je svojim zalaganjem i ustrajnošću dao cijelog sebe u rješavanju krize u hrvatskoj odbojci, te zbog toga izgubio svoje visoko pozicionirano radno mjesto u Fondu za razvoj i zapošljavanje.

Također se ne slažemo s načinom na koji je održana sjednica Izvršnog odbora HOS-a koju nije sazvao niti je bio prisutan predsjednik Popović, te ju smatramo nelegalnom.

Kako u posljednje vrijeme svi izlaze sa svojim zahtjevima i stavovima smatramo da i mi imamo pravo postavljati iste iza kojih stoje svi odbojkaški djelatnici u Hrvatskoj što su i potvrdili pismenim putem te dali podršku ovoj našoj inicijativi.

1. U cijelosti podržavamo predsjednika Popovića.

2. Izvanrednu sjednicu tzv. Izvršnog odbora smatramo nelegalnom i ne prihvaćamo donešene odluke.

3. Pozivamo predsjednika Popovića da ne odstupa od svojih načela i ostane predsjednik HOS-a i trenera Lovrinova da svoju ekipu odvede na europsko prvenstvo.

4. U koliko gospodin Popović ne ostane na čelu HOS-a mi ćemo preispitati svoju odluku o nastupanju na predstojećem europskom prvenstvu.

5. Gospodina Radovana molimo da svoje privatne bitke vodi van granica Hrvatske.

Foto: Jutarnji list

Pročitajte više