HR KLUBOVI U EUROPI

Lokomotiva, Osijek, Hajduk i Rijeka doznali još jednog protivnika u pretkolu LP-a

Foto: Pixsell

SLJEDEĆE sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrat će dva hrvatska predstavnika.

Dinamo je novim naslovom prvaka odavno osigurao svoj nastup, a za drugo mjesto traje grčevita borba Lokomotive, Osijeka, Hajduka i Rijeke u preostala četiri kola HNL-a.

Dinamo bi se, ovisno o rezultatima ovogodišnje Lige prvaka, mogao u natjecanje uključiti u 3. pretkolu, dok će hrvatski doprvak sigurno igrati u 2. pretkolu i sigurno neće biti nositelj.

Od ranije se znalo da je potencijalni protivnik Viktoria Plzen, a plasman u pretkola Lige prvaka i status nositelja sinoć je pobjedom protiv LASK-a osigurao Rapid. Bečki klub je dva kola prije kraja matematički osigurao drugo mjesto i ne može ni gore ni dolje.

Potencijalni protivnik je i nizozemski Alkmaar, ali se još ne zna hoće li biti nositelj ili neće, a isti je slučaj s doprvakom Grčke i Turske. U Grčkoj se za drugo mjesto bore AEK i PAOK, a u Turskoj je situacija složena budući da Trabzonspor ima zabranu nastupanja u Uefinim natjecanjima sljedeće sezone.

Tamo je vodeći Bašakšehir sa 60 bodova, dva manje ima Trabzonspor pa slijede Sivasspor (53), Galatasaray (52), Bešiktaš (50) i Fenerbahče koji ima 46 bodova. Nađe li se Trabzonspor na jednom od mjesta koja vode u Europu, njegovo će zauzeti prva sljedeća momčad.

Podsjetimo, u pretkolima Lige prvaka igrat će se jedna utakmica, a domaćin će biti određen ždrijebom. Tek u play-offu, zadnjoj stepenici prije grupne faze, igrat će se dvije utakmice kao i do sad.

Pročitajte više