HSV: Potvrđujemo istragu protiv Vuškovića. Udaljili smo ga s treninga i utakmica

Foto: Profimedia

NJEMAČKI nogometni savez (DFB) otvorio je istragu protiv Marija Vuškovića (20), braniča HSV-a i mlade hrvatske reprezentacije, zbog navodnog korištenja dopinga. HSV je objavio priopćenje. "Kontrolni odbor DFB-a obavijestio je HSV i Marija Vuškovića da je pokrenuo postupak protiv braniča na temelju provjere koju je provela NADA (Nacionalna antidopinška agencija, op. a.)", napisao je njemački drugoligaš pa nastavio:

"Potvrđujemo istragu, koja nas je iznenadila, protiv našeg igrača Marija Vuškovića. S obzirom na to da nam je zasad poznato vrlo malo detalja o istrazi, ne možemo je detaljnije komentirati. Možemo reći kako podržavamo Marija Vuškovića i odgovorna tijela u istrazi te smo u kontaktu s DFL-om i DFB-om.

Marija Vuškovića sada smo udaljili s treninga i utakmica kako ne bismo oštetili njega i klub. Dođe li do promjena, što je moguće transparentnije objavit ćemo priopćenje u dogovoru s uključenim stranama."

Imao je pozitivan doping-test

Podsjetimo, njemački Abendblatt objavio je kako je državno odvjetništvo u Hamburgu preuzelo Vuškovićev slučaj jer postoji sumnja da je prekršio antidopinški zakon. Tijekom ovog tjedna Vušković je imao pozitivan doping-test te nije nastupio u utakmici protiv Sandhausena, koju je HSV pobijedio 4:2.

Vušković je u ljeto prošle godine došao je u HSV na posudbu iz Hajduka, koji je za to dobio 1.2 milijuna eura. Njemački klub ubrzo je Hajduku platio još tri milijuna eura kako bi ga otkupio. Vušković je u međuvremenu postao želja niza bundesligaša i premierligaša. HSV, prema pisanju njemačkih medija, za njega traži deset milijuna eura. 

Pročitajte više