I u Austriji sumnje o namještanju nogometnih utakmica

NEKOLIKO nogometaša austrijskog prvoligaša SW Bregenza, koje se sumnjiči za namještanje rezultata, bit će saslušano sljedećih dana, objavila je danas Slovenska tiskovna agencija pozivajući se na austrijsku novinsku agenciju APA.

Prve sumnje o namještanju utakmica pojavile su se početkom veljače, kada je o tome progovorio njemački nogometni sudac Robert Hoyzer, koji se nalazi u središtu skandala u vezi s namještanjem rezultata u Njemačkoj. U subotu se je o aferi raspisao austrijski dnevnik "Neue Vorarlberger Zeitung", koji je za navodno namještanje rezultata osumnjičio slovenskog igrača Dejana Grabiča, te dvojicu nogometaša iz BiH, vratara Almira Tolju i braniča Asmira Ikanovića.

Po pisanju austrijskog dnevnika sumnijve su tri utakmice, kada je u studenome 2004. Bregenz izgubio od Mattersburga 2:5, susret Bregenza i FC Klagenfurta (2:3) iz prošle sezone te jedan kup susret. "Neue Vorarlberger Zeitung" tvrdi da su osumnjičeni igrači za namještanje rezultata primili 60.000 eura, a da je sve organizirala "hrvatska mafija", prenosi STA.

Spomenuti igrači odbacili su optužbe o namještanju rezultata, te su najavili tužbu protiv dnevnika "Neue Vorarlberger Zeitung".

Pročitajte više