ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Ibra: Tamo bih se mogao vratiti kao sportski direktor

Foto: EPA-EFE

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ obavio je razgovor za nizozemski De Telegraaf u kojem je otkrio kako bi se jednog dana volio vratiti u Ajax, ali u ulozi sportskog direktora.

Ibrahimović je u Ajax stigao još 2001. iz švedskog Malmoa gdje je započeo svoju karijeru. Zabio je 48 golova u 110 nastupa prije nego što je 2004. otišao u Juventus, a osvojio je i dva naslova prvaka Nizozemske kao i nacionalni kup.

"Inače se ne vraćam u klubove gdje sam već igrao, ali možda nakon karijere mogu postati sportski direktor u Ajaxu. Radio bih bolji posao od bilo koga tko je tamo", rekao je Zlatan u svom stilu prije nego što je ozbiljno iskazao divljenje bivšem klubu koji iz godine u godinu proizvodi vrhunske igrače, a prošle sezone je igrao polufinale Lige prvaka.

"Ajax je i dalje moj klub u Nizozemskoj i ponosan sam što sam bio dio njega, pogotovo kada vidim sada kako se prezentiraju u Europi. Napravili su ono što nitko nije očekivao, a to je proizvodnja igrača koji su produktivni na terenu. Prekrasno je vidjeti tako nešto", priznao je Ibra.

Što se tiče nastavka igračke karijere Ibrahimovića, Šveđanin je prošlu zimu potpisao novi ugovor koji mu traje do 12. mjeseca ove godine i njime je postao najplaćeniji igrač američkog MLS-a. U 10. mjesecu će napuniti 38 godina, a tada negdje bi vjerojatno trebali saznati gdje će nastaviti karijeri.

Pročitajte više