IGOR BIŠĆAN POKORIO SLOVENIJU Nakon prvenstva, sjajna Olimpija uzela i kup

Olimpija Ljubljana

HRVATSKI nogometni stručnjak Igor Bišćan ovjenčao se i drugim trofejem u premijernoj sezoni na trenerskoj poziciji ljubljanske Olimpije. 

Porazivši Aluminij u finalu slovenskog kupa u Kidričevu sa 6:1, Olimpija je demonstrirala kvalitetu te je pobjedom potvrdila prvenstvenu titulu koju je ovjerila proteklog vikenda u ogledu s Domžalama u posljednjem ligaškom kolu.

Aluminij je kapitulirao već u 18. minuti pogotkom Benka. Do 35. Olimpija je duplirala vodstvo koje je Aluminij nakratko u 50. minuti smanjio golom Tahiraja. Ipak, razlika u kvaliteti pretočila se na daljnji tijek utakmice pa je Olimpija do konca utakmice poentirala još četiri pogotka.

U 59. je za 3:1 zabio Benko, a sedam minuta kasnije precizan je bio Alves. Pretkraj ogleda Brkić i Abass su između 81. i 85. minute postavili konačan rezultat kojim je novopečeni slovenski prvenstveni prvak proslavio i drugi trofej unutar 72 sata.

Igor Bišćan trenerom je ljubljanskog kluba imenovan početkom srpnja 2017. godine. Nakon što je s Rudešom u debitantskom mandatu s 2016. na 2017. godinu izborio plasman u Prvu hrvatsku ligu, s Olimpijom je već u prvoj sezoni osvojio dvostruku slovensku krunu.

Maribor je i dalje rekorder prema pitanju osvajanja slovenskog kupa. Titulu je osvajao devet puta, a prate ga Olimpija s pet naslova te Gorica i Koper s tri pokala. 

Pročitajte više