ZANIMLJIVOSTI

Igrao je za Liverpool i Englesku. Odao se alkoholu i kocki, a sad je opet na vrhu

Foto: Getty Images/Gulilver Image

STEVEN Caulker nekoć je bio jedna od najvećih engleskih nada u obrani. Prošao je kroz Tottenhamovu školu nogometa i s 18 godina debitirao u prvoj ligi. S 20 je zaigrao i za englesku reprezentaciju, ali onda mu je karijera krenula nizbrdo zbog problema s alkoholom i kockom. Danas je član Alanyaspora, vodeće momčadi turskog prvenstva, i jedan od najboljih stopera lige.

U srijedu je na svojem Twitter profilu objavio poruku: "Danas su točno dvije godine da sam trijezan! Kao što mnogi znaju, borio sam se s ovisnošću godinama, ali tek kad sam prihvatio to, stvari su se počele mijenjati. Uz pomoć onih koji su blizu meni i programa od 12 koraka uspio sam ispočetka izgraditi svoj život. Uspio sam biti bolji otac, sin i prijatelj."

Odmah u debiju za Englesku 2012. godine zabio je u prijateljskoj utakmici sa Švedskom nakon ubačaja Stevena Gerrarda. U tom periodu su počeli njegovi problemi s alkoholom i kockanjem pa je osam godina kasnije karijeru pokušao spasiti u turskoj Alanyi.

"Ne mogu vam ni opisati bol koju su mi nanijele moje ovisnosti, to je nemoguće. Bile su to užasne situacije. I to svakodnevno", rekao je Caulker za BBC prije samo dva mjeseca.

"Iskreno, pobjegao sam u Tursku jer ovdje nisu znali kakvih problema sam imao. To mi je dalo priliku za novi početak, a sad mogu samo biti jači", spomenuo je u istom intervjuu.

Danas je 28-godišnji Caulker ne samo trijezan nego je i glavni obrambeni igrač Alanyaspora koja nakon devet kola drži prvo mjesto u turskom prvenstvu. U devet kola nisu nijednom izgubili, a primili su samo tri gola.

Osim Tottenhama u karijeri je igrao za Cardiff, QPR, Southampton, Liverpool, Lokomotiv i Dundee.

 

Pročitajte više