Indexov okrugli stol: Je li nebrušeni zadarski dijamant Marin Tomasov spreman za Euro?

RENO SINOVČIĆ, Dražen Ladić i sam Marin, koga je Bilić najavio možda već za Euro, govore i o vječnoj dvojbi provincijskih otkrića-Hajduk ili Dinamo.

Naime, nakon što je u emisiji "Istinom do gola" Slaven Bilić napomenuo da bi mogao zvati Tomasova na Euro, ukoliko ovaj nastavi sa kvalitetnim nastupima, mladi Zadranin izvan sebe je od sreće. Iako je on još daleko od Europskog prvenstva, Tomasovu su ove Bilićeve riječi veliki poticaj za dalje.

Tomasov: Bilićeve riječi su mi najveći poticaj u životu

"Njegove riječi su definitivno veliko iznenađenje za mene. To je zaista najveći poticaj koji sam do sada u životu doživio i sigurno da ću se maksimalno truditi da opravdam njegovo povjerenje" - rekao je u razgovoru za Index Marin Tomasov.

Tomasov, kaže, nikada nije ni sanjao da bi mogao uskoro zaigrati na najvećem nogometnom natjecanju Starog kontinenta.

"Odlazak na veliko prvenstvo oduvijek sam želio i ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kada sam čuo Bilićeve riječi. Zaista sam presretan" - napominje Tomasov.

Ovaj talentirani veznjak Zadra već dugo vremena na meti splitskog Hajduka, koji ga po svaku cijenu želi dovesti. Međutim, čini se kako je Marinov čovjek od povjerenja, Reno Sinovčić, bliži odluci da ovaj ode u Dinamo. Navodno je ovaj nezadovoljan kako su na Poljudu tretirali njegove mezimce Juricu Buljata i Dragana Blatnjaka.

No, Tomasov se za sada ne zamara time. On samo želi igrati i zabavljati se.

"Da vam pravo kažem, ja zaista ne razmišljam o tome. Mene samo zanima da igram i da pobjeđujemo protivnike te da Zadar dobro gure u prvenstvu. Karijeru sam dao u ruke Rene Sinovčića koji će. to sam potpuno siguran, izabrati za mene najbolje." - za kraj će Tomasov o vječitoj dilemi Dinamo - Hajduk.

Ladić: Tomasov nije na nivou "A" reprezentacije

Izbornik mlade reprezentacije pak, Dražen Ladić u razgovoru za Index istaknuo je kako smatra da Marin Tomasov još nije na nivou A reprezentacije te da ovakve Bilićeve najave mogu samo naštetiti igraču.

"Hmmm, gledajte, do sada je Tomasov odigrao tek nekoliko utakmica za mladu reprezentaciju te iako ja ne sumnjam da je on veliki potencijal, mislim da još uvijek nije na nivou A reprezentacije. Iako je, to moram napomenuti, dobro za mladog igrača da osjeti tu atmosferu jer može mu pomoći u razvoju, s druge strane ne valja davati velike nade mladim igračima. Znate, mladići vrlo brzo polete u oblake" - napomenuo je izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić.

Ladić je nastavio u istom tonu, izražavajući bojazan za budućnost naših mladih igrača.

"Opet ponavljam, mislim da moramo zaista biti oprezni, jer se mladi igrači brzo povedu za obećanjima poput ovog Slavenovog, pa im njihova svakodnevnica odjednom postaje siromašna i pomisle da su je prerasli, što zaista nema veze s istinom. On je za sada član mlade reprezentacije, a na njemu je da izbori mjesto u prvoj momčadi. Imamo zaista sjajnu bazu mladih igrača, ali moramo ih znati odgajati ne samo u nogometnom smislu već i u ljudskom. Baš tu mislim da je najveći propust naših trenera, jer preveliko tapšanje po ramenima baš nikome ne pomaže." - istaknuo je Ladić.

Sinovčić: Neću više slati igrače u Hajduk, oni tamo sve upropaste

Kognitivni "oponent" Ladiću razumljivo je Reno Sinovčić, menadžer talentiranog veznjaka, koji pak misli da je Bilićev potez odličan.

"Ja se zaista nadam da će Tomasov biti na širem popisu kandidata A reprezentacije za Europsko prvenstvo ovo ljeto. Znate nitko nije nikada u HNL-u blistao poput njega u tim godinama. On zaista igra fantastično i ne mislim da bi zbog ovih Bilićevih riječi mogao poletjeti u oblake. Marin je tvrd u glavi." - rekao je nekadašnji sudac Prve hrvatske nogometne lige

Reno Sinovčić potom je u razgovoru za Index potvrdio glasine da je razočaran odnosom Hajdukove struke prema igračima iz Zadra, stoga Tomasova ne namjerava pustiti u Hajduk.

"Normalno da ću od sada voditi računa gdje ću slati igrače. Naime, dosadašnji tretman Dragan Blatnjaka i Jurice Buljata je katastrofalan. Na Poljudu su dobili dva vrlo talentirana reprezentativca koja su gotovo upropastili. Oni su tamo samo nazadovali. To je sada jedan veliki problem u mojoj glavi i ja moram odlučiti isplati li se uopće slati igrače u Hajduk, jer ne smijem napraviti istu grešku. Ja sam spomenutu dvojicu igrača dao u Hajduk bez ikakvih uvjeta, a kad nekome daš igrača bez uvjeta oni ga tretiraju kao smeće" - rekao je u razgovoru za Index Reno Sinovčić.

Sinovčić ističe kako su potezi Hajdukove struke gotovo neobjašnjivi. Naime, stalno se dovode invalidi i isluženi igrači, koji onda oduzimaju mjesto mladosti.

"Ma ne, ne o Grgiću, on je bio korektan čovjek, stvar je struke koja konstantno zanemaruje mlade igrače, a dovodi invalide i istrošene igrače koje forsiraju nauštrb mladih talenata.", pojašnjava Sinovčić i dodaje:"Jurica Buljat stigao je u Hajduk sa 19 godina kao jedan od najvećih talenata Hrvatske i stalni član mlade hrvatske reprezentacije, a pogledajte gdje je sada. U Hajduku gotovo da ne igra, a status reprezentativca odavno je izgubio. Mladi igrači ne mogu se razvijati ako im ne daš pravu šansu i ako ih nakon svake pogreške udaljiš iz momčadi" - za kraj će Sinovčić.

Vedran Buble
Foto: ZadarSport

Pročitajte više