Indian Wells: Slavlje Clijsters i Hewitta

JEDAN od najpoznatijih sportskih parova Lleyton Hewitt i Kim Clijsters došli su do rijetkog ostvarenja u svijetu tenisa sa trujumfima na ATP i WTA turniru u Indian Wellsu.

Još od Jimmya Connorsa i Chris Evert, koji su u svojim konkurencijama osvojili 1974. Wimbledon, nije se dogodilo da dečko i cura ili muž i žena pobijede iste godine na nekom važnijem turniru. Andre Agassi i Steffi Graf počeli su hodati tek nakon što su 1999. osvajali Roland Garros, a Kim i Lleyton su zajedno već tri godine.

Treća tenisačica svijeta Clijsters pobijedila je u finalu Amerikanku Lindsay Davenport 6:4, 7:5, dok je samo sat i pol kasnije Hewitt opravdao ulogu prvoga tenisača svijeta sigurnom pobjedom 6:1, 6:1 nad Brazilcem Gustavom Kuertenom.


"Ovo je fantastičan uspjeh za oboje, tim više što smo i Kim i ja bili prvi nositelji pa su se svi jako trudili protiv nas. Jedino mi je žao što je nisam mogao bodriti, već sam se morao zagrijavati i čekati u svlačionici", kazao je Hewitt, koji je dodao da će par proslaviti pobjedu igrajući golf.

Pročitajte više