Insajder: Hajduk preuzima Brekalovu plaću. Evo koliko će mu davati

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

JOSIP BREKALO (25), lijevo krilo Fiorentine i povremeno reprezentacije Hrvatske, do kraja sezone bit će na posudbi u Hajduku. Klubovi su sve dogovorili, kao i igrač s Hajdukom. Brekalo leti iz Firence za Split te će danas ili najkasnije sutra potpisati za Hajduk. 

Brekalo je otpisan i preskup. Fiorentina ga se zato želi riješiti barem privremeno

Fiorentina je Brekala kupila u prošlom zimskom prijelaznom roku od Wolfsburga za 1.7 milijuna eura, ali trener Vicenzo Italiano već dugo ne računa na njega. Brekalo ima ugovor do 2026. te godišnju plaću od gotovo 2 milijuna eura pa ga se Fiorentina barem privremeno želi riješiti. 

Činilo se da će joj to uspjeti s Brekalovim matičnim klubom Dinamom. Podsjetimo, Brekalo je u srijedu bio spreman za put u Zagreb i navodno je već bio u zračnoj luci. Dinamo je do srijede prijepodne trebao poslati dokumentaciju, ali to nije učinio. U Maksimiru su se u to vrijeme bavili porazom od Lokomotive i eventualnom smjenom Sergeja Jakirovića, koja se na kraju nije dogodila.

Talijanski insajderi: Hajduk plaća Fiorentini 200 tisuća eura fiksno i bonuse, a Brekalu 700 tisuća eura

Gianluca Di Marzio, jedan od najpouzdanijih izvora za transfere, posebno iz Italije, otkriva detalje obrata: "Hajduk je preko noći postigao dogovor s Fiorentinom. Brekalo odlazi u Split na posudbu, a Fiorentina će za to od Hajduka dobiti 200 tisuća eura." Fabrizio Romano navodi da će Hajduk isplatiti Fiorentini i bonuse ovisno o tome osvoji li naslove u hrvatskim natjecanjima te tome u koji se euro-kup plasira.

Nicolo Schira, drugi insajder, potvrđuje da će Hajduk talijanskom klubu platiti navedeni iznos i dodaje: "Sva papirologija je riješena. Hajduk će Brekalu pokrivati plaću koju ima u Fiorentini." To bi, ako Brekalo u Firenci godišnje prima 1.7 milijuna eura, značilo da će za pet mjeseci u Hajduku dobiti oko 700 tisuća eura. 

Pročitajte više