EUROPA LIGA

INTER - ŠAHTAR 5:0 Inter razbio Šahtar, Brozović lijepo asistirao za drugi gol

Foto: Getty Images

INTER je razbio Šahtar 5:0 u polufinalu Europa lige i u petak će se boriti protiv Seville za naslov.

Golove su zabili Martinez (19', 74'), D'Ambrosio (64') i Lukaku (78', 84'). Marcelo Brozović asistirao je D'Ambrosiju iz kornera za drugi pogodak Intera, a asistenciju možete pogledati OVDJE.

Utakmica na praznoj Merkur Spiel-Areni u Düsseldorfu započela je bizarnom situacijom. Naime, lopta je morala biti zamijenjena jer nije bila dovoljno napumpana.

Loše i dosadno prvo poluvrijeme

Inter je poveo u 19. minuti iz prve prave prilike. Nicolo Barella je sjajno ubacio s desne strane, a Lautaro Martinez se samo naklonio za vodstvo Intera.

Prvih 45 minuta gledali smo loš i dosadan nogomet. Šahtar nijednom nije pucao u okvir gola, dok je Inter pokušao samo dva puta, ali od toga je jednom zabio.

Fenomenalno drugo poluvrijeme Intera, Brozović na svojoj standardnoj razini

A onda je u drugom poluvremenu krenula rapsodija Talijana. Prvo je Martinez u 48. minuti ukrao loptu obrani Šahtara i lobom pokušao zabiti Pjatovu, ali iskusni golman uspio je to skinuti. Tri minute kasnije nova prilika za Inter, ovoga puta probao je Lukaku. Belgijac je s ruba kaznenog prostora dobro ciljao donji desni kut, ali ipak nedovoljno dobro za povećanje vodstva. To je bila samo naznaka onoga što slijedi. Šahtar je mogao izjednačiti u 62., kada je Moraes pucao glavom s nekih 10 metara, ali Handanović je sjajno obranio.

Brzo je stigla kazna. Samo dvije minute kasnije Brozović je ubacio iz kornera, a Danilo D'Ambrosio glavom povećao vodstvo Intera.

Lukaku dokrajčio Ukrajince i nastavio svoj čudesan niz

Martinez je u 74. zabio svoj drugi gol i riješio pitanje pobjednika. Brozović je ukrao loptu obrani Šahtara na nekih 40 metara, ona je stigla do Lukakua koji ju je proslijedio do Martineza, a sjajni 22-godišnji Argentinac rutinski je zabio za 3:0 i odveo Inter u finale.

Gaženje Ukrajinaca potvrdio je Lukaku s dva pogotka u 78. i 84. minuti. Ovo mu je bila deseta utakmica zaredom da je zabio u Europa ligi. Nevjerojatan niz Belgijca koji je ove sezone postigao 33 gola. Zaista sjajne brojke.

Finale između Intera i Seville na rasporedu je u petak 21. kolovoza u 21 sat. Igra se na stadionu RheinEnergie u Kölnu.

Pročitajte više