Intertoto skandal potresa NK Rijeku: Dalić pred otkazom?

RIJEKA je ispala iz Europe već u prvom kolu Intertoto kupa protiv makedonske Renove. Peta momčad makedonske lige u Skopju je slomila Rijeku i slavila 2:0, nakon što je utakmica na Kantridi završila bez golova. Zlatko Dalić je tada komentirao kako je to bila "jedna nepotrebna avantura koja se nije mogla izbjeći". No, čelni ljudi kluba ne mogu se složiti s trenerom.

Novi predsjednik Rijeke Ivan Frančišković ovo nije očekivao kad je naslijedio Roberta Ježića. To što momčad za novu sezonu još nije složena, što su igrali neki igrači koji su na izlaznim vratima, ako i petorica neprovjerenih mladića nije izgovor. Protivnik je ipak peta momčad makedonske lige i bilo je sasvim realno očekivati dominaciju NK Rijeke.

Iz predsjedničko ureda nisu, naravno, stigle nikakve otvorene prijetnje, ali najavljuju se razgovori i razmišljanja o budućnosti kluba. Kluba koji se čak nadao kroz Intertoto doći do Kupa Uefa. Što za Zlatka Dalića može značiti samo jednu stvar - otkaz. Iako je prošla sezona završena relativno uspješno (ali ipak ispod očekivanja), iako je Dalić potpisao novi ugovor i najavljeno je da će upravo on biti trener koji će graditi moćnu Rijeku, klupe hrvatskih prvoligaša uvijek su se nestabilno klimale, a glave su padale i za puno manje debakle od ovoga.

Već se tako spominju i potencijalni Dalićevi nasljednici. Kuloari šuškaju kako bi Rijeku u idućoj sezoni mogli voditi skaut reprezentacije Ivo Šušak ili možda čak bivši nogometaš i trener Rijeke, te nekadašnji izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata Srećko Jurčić.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više