ISTRA BI MOGLA ODUSTATI OD NATJECANJA U HNL-u "Više nemamo vremena"

Foto: Pixsell (Duško Marušić)

ISTRA 1961 proljetni ligaški ciklus otvara 10. veljače protiv Rijeke na Rujevici. 
 
Momčad istarskog prvoligaša svojski se prorijedila jer ju je proteklih tjedana napustilo 18 igrača.
 
"Imamo seniorske igrače, kao i pojedince koji su na probi. Nismo još registrirali petnaestak igrača, a i nekoliko je igrača iz juniorskog pogona" otkrio je Darko Raić Sudar, Istrin šef stručnog stožera koji je prozivku u vidu početka zimskih priprema sazvao 24. siječnja.
 
Vlasnička struktura i dalje je, kao i prijašnjih tjedana, nepoznata. Klub i Grad Pulu, kao manjinskog vlasnika, pohode razni investitori, no Istrina budućnost još je prilično maglovita.
 
"Znam da se tjedno vode razgovori s različitim zainteresiranim stranama koje žele investirati u sport, u Istru 1961. Međutim, do završetka svih razgovora - koje vodi izvršni direktor Podnar - moramo se svi skupa još malo strpjeti", apostrofirao je pulski gradonačelnik Boris Miletić za Novu TV.
 
"Zbilja više nemamo vremena jer ako se vlasničko pitanje ne riješi u sljedećih sedam, osam dana, a nama prvenstvo počinje za 10 dana, nerealno bi bilo očekivati da ćemo uopće startati u natjecanje", dramatično je istaknuo Istrin trener Darko Raić Sudar i upozorio na najcrnji scenarij.
 
"Dosad se odigralo 20 ligaških kola. Prvih 18 utakmica registriralo bi se rezultatom kojim su odigrane, a posljednje dvije bi se izbrisale. U daljnjem rasporedu praktički više ne bi bilo Istre 1961 jer ne bi sudjelovala u drugom dijelu prvenstva", pojasnio je direktor natjecanja i infrastrukture Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić što bi se dogodilo ako Istra 1961 istupi iz elitnog razreda hrvatskog nogometa.

Pročitajte više