HNL

ISTRA - SLAVEN 1:0 Istra pobjegla sa zadnjeg mjesta i zakomplicirala borbu za ostanak

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

ISTRA je pobijedila Slaven Belupo 1:0 u 35. kolu 1. HNL i tako ostala u igri za ostanak u ligi. Pogodak vrijedan pobjede zabio je Matej Vuk.

Prvo poluvrijeme prošlo bez uzbuđenja

Nije bilo mnogo toga za izdvojiti u prvom dijelu, niti jedna ekipa nije imala ozbiljnu priliku za pogodak. Bogojević je kod Slavena imao solidan udarac koji je završio u bloku, dok je kod Istre Hara u dobroj situaciji loše zahvatio loptu.

Najzanimljivije je bilo u 40. minuti kada je Slavenov vratar Filipović istrčao izvan šesnaesterca i pokupio jedno dodavanje ispred Bandea. Istrini nogometaši žalili su se sucu Zebecu jer su smatrali da je Filipović loptu odnio rukom, ali nakon VAR pregleda dosuđeno je samo ubacivanje sa strane za Istru.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Istra došla do pobjede ranim pogotkom u drugom dijelu

U prvom poluvremenu smo gledali uspavanku, ali drugo je krenulo furiozno. Istra je povela već u 46. minuti. Prce je odbio loptu ispred Hare, no samo na nogu Vuka koji je s desetak metara iz prve sjajno pogodio dalji kut Filipovićevog gola.

Nakon tog gola probudio se i Slaven, Knoll je imao dobar pokušaj glavom u 47. minuti, a još bolji u 64. minuti, kada je Istru spasila greda. Opasno je bilo i u 72. minuti - prvo je blokiran Krstanovićev udarac, zatim je Glavčić pao u šesnaestercu, VAR je pregledavao radi li se o kaznenom udarcu za Slaven Belupo, no na kraju je sve prošlo bez najstrože kazne. Domaći su do kraja uspjeli izdržati sve nalete Slavena te su osvojili važna tri boda.

Istra se sada popela na deveto mjesto tablice s 29 bodova i utakmicom više od Varaždina, koji će sutra dočekati Rijeku. Slaven Belupo ima 31 bod, jedan više od Lokomotive koja večeras igra protiv Osijeka. Borba za ostanak definitivno će biti zanimljiva i razrješenje ćemo dobiti tek u zadnjem kolu.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više