ITF produžio rok za odluku hoćemo li Srbe dočekati u Splitu ili Zagrebu

SLJEDEĆI će tjedan biti ključan za određivanje domaćinstva Davis Cup dvoboja protiv Srbije. Otprije je već poznato kako su Zagreb i Split zapravo jedini realni kandidati, a kako se konačna odluka ne nazire do prvotnog roka koji je bio 22. ožujka, ITF je Hrvatskom teniskom savezu produljio "dedlajn".

"Dobili smo produženje kako ne bismo morali brzati s nekim dogovorima. Ostala su nam dva grada u igri, a zbog zauzetosti i obveza dvaju gradonačelnika, kao i našeg predsjednika Saveza Radimira Čačića, dopušteno nam je da možemo nominirati grad do 2. travnja, no vjerujem da ćemo do konačnog rješenja doći i nekoliko dana ranije", izvijestila je direktorica HTS-a Marina Mihelić za Slobodnu Dalmaciju.

Svi su za Split

Iako je novac koji su gradovi spremni izdvojiti Čačiću i HTS-u zasigurno osnovni preduvjet za dobivanje domaćinstva, dojam je kako su Splićani i Spaladium Arena barem dva koplja u prednosti ispred Zagreba. I sam je Čačić odmah nakon završetka dvoboja protiv Ekvadora rekao kako je Split njihova želja i da će dalmatinska metropola biti favorizirana ispred Zagreba ukoliko se dva grada odluče nadmetati za domaćinstvo.

Uostalom, i sami igrači su željni temperamentne dalmatinske publike koja bi mogla biti jezičac na vagi u dvoboju protiv Đokovića i ekipe. Zagrepčani su se u više navrata pokazali kao "mrtva puhala" kada je u pitanju tenisko navijanje. Dom sportova godinama zjapi poluprazan za vrijeme Indoorsa, a ništa bolje nije bilo niti kada su u metropolu stizale strane Davis Cup ekspedicije.

Pročitajte više