Ivanković: Zadovoljan sam ždrijebom, Dinamo može dočekati euro proljeće

ŽDRIJEB u Nyonu razveselio je trenera Modrih, Branka Ivankovića, koji je izrazio zadovoljstvo izvučenom skupinom izjavivši da su svi protivnici izuzetno atraktivni, a posebno zanimljivom ocijenio je činjenicu da će Dinamo igrati s Tottenhamom u kojem igraju Luka Modrić i Vedran Ćorluka. Ivankovićev optimizam može se pročitati i iz rečenice da smatra kako Dinamo ima veliku priliku i na proljeće igrati u Europi.

"Dinamo nije mogao dobiti puno lakše ili puno teže protivnike. Ovo je iznimno jako natjecanje koje je zapravo mala Liga prvaka. Posebno emotivno bit će nastupiti protiv Luke Modrića i Vedrana Ćorluke. Udinese je iznimno moćan klub koji je izbacio Borussiju, Nizozemci su tradicionalno neugodni, a Rusi ulažu mnogo u nogomet i ne treba sumnjati u njihovu kvalitetu", rekao je Ivanković.

>Dinamo s Tottenhamom, Spartakom, Udineseom i NEC-om

Mihael Mikić razmišlja poput svog trenera. Jedan od najstandardnijih Dinamovaca zadovoljan je dobivenim protivnicima, a predviđa da će se njegova momčad boriti za treće mjesto koje vodi dalje.

"Zadovoljan sam skupinom, smatram da je Tottenham najjača momčad. Vidim mogućnost da osvojimo šest bodova, a smatram da će se ostale momčadi boriti za osvajanje trećeg mjesta koje vodi do europskog proljeća", izjavio je Mihael Mikić.

"Ovo je atraktivna i prilično izjednačena skupina", smatra Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, te kao najjače protivnike ističe Tottenham i Udinese pa će Dinamo prolaz morati tražiti u domaćim susretima. "Moramo odmah u prvoj utakmici protiv NEC-a pokazati da smo pravi pa će kasnije sve biti lakše. Ta utakmica ovisi isključivo o nama", podvukao je Mamić.

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više