Ivo Karlović - glavna prijetnja velikanima na Wimbledonu

STRANI sportski mediji već su počeli nagađati tko bi mogao biti osvajač naslova najvećeg teniskog turnira na travi - Wimbledona. Britanski tenisači već 69 godina nisu osvojili Wimbledon, zbog čega stanovnici Otoka najviše nade polažu u Tima Henmana.polažu u Tima Henmana.

Sa svojih 30  godina, Henman nije kandidat na kojeg se može sa sigurnošću kladiti, međutim, nije niti za odbaciti. Greg Rusedski i Andrew Murray također će igrati pod Union Jack zastavom, međutim, nijedan od njih dvojice nije izgledan kao kandidat za naslov. Zbog toga najveći pritisak pada na Henmana.

U većini se novinarskih izvješća najveće šanse daju Švicarcu Rogeru Federeru i Amerikancu Andyu Roddicku, međutim, svi se slažu kako je jedan tenisač, koji nije nositelj za titulu, postao "leteća opasnost" za sve, pa i najjače. Riječ je o odličnom Ivi Karloviću kojeg neki svjetski mediji nazivaju "ubojicom divova".

CNN piše kako 208 cm visoki Karlović, najviši igrač ATP Toura, ima sjajan servis te odličan prvi volej kojim podupire servu. Sigurno je da, nakon što je prošlog tjedan u Londonu drugi put u karijeri pobijedio Lleytona Hewitta, Karlović igra u dobroj formi, te je jedan od sigurnijih kandidata za ulazak u drugi tjedan Wimbledona.

Ivo je odličnom igrom u Londonu ispalio "hitac upozorenja" favoritima, i sigurno je da će ga svi teniski velikani htjeti izbjeći na današnjem izvlačenju parova. Jedno je sigurno, Ivo je pokazao da na travi zna odigrati izvrsno.

"Ako dobro odigram, imam šansu osvojiti Wimbledon. Mislim da igram svoj najbolji tenis na travi. Prošle sam godine bio prilično nesretan u ždrijebu jer sam morao igrati s Federerom koji je na travi praktički nepobjediv. Bude li mi ovogodišnje izvlačenje parova naklonjeno, siguran sam da mogu igrati bolje nego lani." - rekao je Karlović.

Može li Karlović ove godine proći putem kojim je prošao Goran Ivanišević 2001. godine? Kako je on sam otkrio, Goranov uspjeh u Wimbledonu služi mu kao inspiracija za njegov ovogodišnji nastup.

Pročitajte više