Hrvatska - Srbija

Izbornik Srbije nije vodio Vujića u Zadar: "Želio sam ga poštedjeti tenzija"

Foto: Epa

RUKOMETNA reprezentacija Srbije doputovala je u Zadar, gdje će u nedjelju od 20:30 igrati utakmicu 4. kola kvalifikacija za EP protiv Hrvatske.

Srbija i Hrvatska u četvrtak su u Beogradu odigrale 25:25, a za razliku od tog susreta, izbornik Srbije ovaj put neće moći računati na Bogdana Radivojevića i Stefana Vujića.

''Bogdan je i prije dolaska bio u planovima samo za prvu utakmicu. Odradio je vrhunski posao s obzirom na težinu ozljede skočnog zgloba. Osam dana nije trenirao i ne želim ga dovoditi u bilo kakav rizik. Tako smo i dogovorili. Što se tiče Stefana, to je druga priča. Mislim da nije psihološki spreman za ovakve utakmice. Želio sam ga poštedjeti tenzija, da mora nešto. Zato sam odlučio da ne putuje'', rekao je Peruničić.

Podsjećamo, sadašnji rukometaš Steaue i bivši igrač Zagreba, svojevremeno je igrao za Hrvatsku. Vujić je rođen 1991. u Rijeci, a s reprezentacijom Hrvatske je na Mediteranskim igrama 2013. osvojio srebro. Kako nije bio u planovima Line Červara, Vujić je lani izabrao nastupati za Srbiju.

Govorio je Peruničić i o atmosferi koja Srbiju čeka u Zadru.

''Nismo se busali u prsa ni tamo, ni ovdje. Ne biram mjesto za reći nešto drugačije. Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu, i ovdje u Zadru je. To je realnost. Ono što su momci iznijeli u Beogradu bilo je iznad njihovih granica. Uvijek želim pobjedu, ali s obzirom na protivnika, remi s Hrvatskom je velika stvar. Držat ćemo se našeg puta da pokažemo zube svima, sportski, viteški. Očekujemo veliki pritisak, ali nas na terenu to neće zanimati. Kad izađemo na teren, fokus će biti samo na utakmici.''

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više