SVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Izbornik Tucak nakon Srbije: Ovo nitko nije napravio. Ljudi, ajmo uzeti medalju

Foto: HVS

HRVATSKA je rezultatom 14:12 pobijedila Srbiju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu, koje se održava u Mađarskoj, te će u petak igrati polufinalni susret s boljim iz ogleda Španjolske i Crne Gore. Svih deset igrača u polju upisalo se u strijelce za Hrvatsku, a po dva gola zabili su Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, dok je Dušan Mandić bio četverostruki strijelac za Srbiju. 

"Želim čestitati momcima na fantastičnoj utakmici. Dominantno smo pobijedili, odličnom igrom u obrani i napadu, srcem, glavom i razumom. Svih 12 momaka dalo je svoj obol ovoj pobjedi. Jedini koji nije ulazio u igru bio je Marko Bijač, koji je svoj doprinos dao na klupi bodreći Tonija i ostatak ekipe. Ponosan sam na utakmicu koju smo odigrali", izjavio je izbornik Ivica Tucak.

"Ipak, moram smiriti određeni dio igrača kod kojih je vidljiva euforija, što je sasvim normalno jer im je ovo prvi nastup na ovako velikom prvenstvu. Moramo se smiriti i još odraditi dva koraka te uzeti novu medalju za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Bit će izuzetno teško, ali debelo vjerujem u ovu reprezentaciju. Sretan sam jer poprimamo konture ozbiljne reprezentacije", dodao je Tucak.

"Pravi vaterpolski klasik"

Tucak je nakon utakmice istaknuo kako je Hrvatska osmi put zaredom u polufinalu SP-a. "Ovo je velik uspjeh hrvatskog vaterpola. Nitko nikada to nije napravio. Umoran sam, čestitam dečkima. Pravo tek počinje", dodao je Tucak, istaknuvši kako je Mandić megaigrač kojeg je teško zaustaviti. "Ljudi, ajmo uzeti medalju. Sjajno smo igrali, a imali smo igrača manje u rotaciji", zaključio je.

"Odigrali smo tvrdu mušku utakmicu. Čestitao bih igračima i stožeru na borbi od početka do kraja utakmice. Cijelo smo vrijeme kontrolirali rezultat, pa čak u jednom trenutku bili na plus tri. Zaista je ovo bio pravi vaterpolski klasik. Zasluženo smo uzeli pobjedu i sada se trebamo pripremiti za sljedećeg protivnika. Ništa još nije gotovo, idemo dalje", rekao je Žuvela.

"Igrali smo odličnu obranu na čelu s Tonijem iako smo primili 11 golova. Dečki su fantastično čuvali Mandića, ali tko će njega u potpunosti zaustaviti? Odlična utakmica, kontrolirali smo rezultat. Naše je očekivanje otpočetka biti prvi. Idemo utakmicu po utakmicu, sljedeće je polufinale. Spremit ćemo se najbolje što možemo i idemo po medalju", poručio je Bašić, strijelac jednog gola za Hrvatsku.

 

Pročitajte više