Genk - West Ham 2:2

Iznenađenje u Dinamovoj skupini, situacija hrvatskom prvaku se dodatno zakomplicirala

Foto: EPA

GENK i West Ham u prvom susretu 4. kola skupine H Europa lige odigrali su 2:2 pa je tako Dinamo, koji večeras igra protiv Rapida, pao na treće mjesto. West Ham je vodio do završnice utakmice, a onda je Souček postigao autogol za bod Belgijcima.

West Ham, koji je gubio 1:0 pa u drugom dijelu preokrenuo golovima Benrahme, ima 10 bodova, šest više od Genka i sedam više od Dinama i Rapida. Podsjetimo, prvo mjesto u skupini donosi izravan plasman u osminu finala Europa lige, drugoplasirani će razigravati s nekim od osam trećeplasiranih momčadi iz skupina Lige prvaka za mjesto među 16, a trećeplasirani će nastaviti natjecanje u šesnaestini finala Konferencijske lige, gdje će igrati protiv neke od osam drugoplasiranih momčadi iz novog UEFA-inog natjecanja.

Ako Dinamo pobijedi Rapid, napravit će veliki korak prema proljeću u Europi. Da bi osigurao jedno od tri mjesta, bit će mu dovoljan i bod u preostale dvije utakmice. Za drugo mjesto i ostanak u Europa ligi, Dinamo će vjerojatno morati pobijediti i Genk jer u posljednjem kolu ima teško gostovanje kod West Hama, dok Genk dočekuje Rapid. 

Da je Genk izgubio od West Hama, Dinamo bi bio u sjajnoj poziciji. Pobjedom protiv Rapida bi u tom slučaju pobjegao na tri boda Genku i onda bi mu u petom kolu na Maksimiru protiv belgijskog kluba i remi bio dovoljan da ostane ispred jer je u prvom susretu slavio 3:0 u Belgiji i imao bi bolji međusobni omjer. Ovako će Dinamu vjerojatno za prolazak dalje u Europa ligi trebati najmanje šest bodova iz naredne dvije utakmice, dok bi samo pobjedom protiv Rapida napravio korak ka osiguravanju trećeg mjesta i plasmana u Konferencijsku ligu.

Raspored do kraja:

4. kolo Dinamo - Rapid (4. studenog, 21 sat)
5. kolo Dinamo - Genk (25. studenog, 18:45)
5. kolo Rapid - West Ham (25. studenog, 18:45)
6. kolo West Ham - Dinamo (9. prosinca, 21 sat)
6. kolo Genk - Rapid (9. prosinca, 21 sat)

Pročitajte više