Izvanredni kongres FISA-E U Cavtatu

Hrvatski veslački savez bit će od 2. do 6. veljače u hotelu Croatia u Cavtatu domaćin i organizator Izvanrednog kongresa svjetske veslačke federacije (FISA).

Izvanredni kongres je najveće veslačko okupljanje koje se održava svake četvrte godine nakon Olimpijskih igara, a očekuje se da će u radu kongresa sudjelovati 200 veslačkih djelatnika iz 100-ak zemalja članica FISA-e, koji će donijeti odluku o radu veslačke federacije u idućem olimpijskom razdoblju.

"Dobivanjem ove organizacije iskazano nam je veliko priznanje i povjerenje koje bi iskoristili, ne samo za kvalitetno odrađivanje radnog dijela kongresa, nego i za prezentaciju naše domovine. Iskustva u organiziranju velikih događanja nam ne nedostaje, jer u organizacijskom odboru su ljudi koji su sudjelovali u realizaciji Univerzijade 1987.; Svjetskog studentskog veslačkog prvenstva - Zagreb 1998.; Veslanja na Svjetskim vojnim igrama - Zagreb 1999.; Svjetskog prvenstva juniora i seniora ne olimpijske discipline - Zagreb 2000. te FISA redovitog kongresa Zagreb 2000 i FISA komisija Zagreb 1990. godine", rekao je glavni tajnik Hrvatskog veslačkog saveza Zdravko Gajšak.

On je podsjetio da je FISA prva priznala Hrvatski veslački savez, čime je HVS postao prvi nacionalni savez u Republici Hrvatskoj priznat u jednoj međunarodnoj športskoj federaciji.

(Hina)xpp yad

Pročitajte više