JADRANSKI DERBI ZA DRUGO MJESTO Kek: Hajduk pili naopako

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

HRVATSKO prvenstvo Rijeka i Hajduk završit će velikim derbijem na Rujevici u subotu od 17 sati.

U posljednjem, 36. kolu dva rivala borit će se za drugo mjesto na ljestvici iza Dinama koji je već osigurao naslov prvaka.

"Pred nama je jedna utakmica za kraj sezone u pravoj nogometnoj kulisi. Vjerujem da će biti dobra i kvalitetna utakmica. Uvijek postoje tenzije u ovom velikom rivalstvu. Vjerujem da će igrači pokazati sve što znaju da bismo došli do cilja. Hvala svim navijačima i simpatizerima na podršci i svemu u ovoj polusezoni", rekao je Matjaž Kek u najavi Jadranskog derbija.

"Već sam čuo za pilu naopako da je Hajduku važan Kup. Ne mogu vjerovati da igrači mogu ući u derbi, a da su im misli negdje drugdje. Vjerujem da će Hajduk ući maksimalno i zato očekujem dobru utakmicu", dodao je Kek.

Koliko derbi može popraviti sliku sezone?

"Ništa. Jedna utakmica može malo uljepšati sezonu ili ju napraviti malo ružnijom. Ne bih o sezoni prije zadnje utakmice. U miru ćemo analizirati. Za mene je sezona uspješna ako osvojimo trofej, ali ne znači da je neuspješna ako ne osvojimo. Već sada mogu reći da je za mene sezona uspješna jer je Rijeka sada svoja, jer može upravljati sama sa sobom, to je bitnije od svega".

Marin Leovac jedan je od iskusnijih igrača Rijeke kada su u pitanju utakmice poput Jadranskog derbija.

"Čeka nas jedna prava utakmica u odličnom ambijentu. To je ono što svaki igrači želi, da bude vrhunska atmosfera. Naš cilj su tri boda i drugo mjesto. Tako ćemo se i postaviti. Hvala navijačima na podršci i kada smo pobjeđivali i gubili. Želimo im se pobjedom zahvaliti na svemu", kazao je Leovac.

Rezultati by SofaScore


 

 

Pročitajte više