Jakirović: Medalja za titulu s Rijekom? Zanima me samo medalja s Dinamom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u odgođenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin na Maksimiru 2:1. Dinamo je poveo u 26. minuti golom Martina Baturine, a na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 54. minuti. Gosti su u 64. ostali s igračem manje nakon isključenja Jelenića, a konačnih 2:1 postavio je Domagoj Drožđek u 72. minuti. Evo što su nakon utakmice rekli treneri.

"Kontrolirali smo sve od prve sekunde, imali smo puno šansi i jedino što mi je žao što se ne nagradimo učinkom da odemo na veću razliku. Uveli smo se u nepotrebnu nervozu i neizvjesnost u zadnjih 15 minuta kad smo napravili nekoliko vezanih grešaka. Opet smo imali još par šansi da riješimo, ali najvažnije je da smo uzeli sva tri boda", rekao je Sergej Jakirović u uvodu.

Dominirali ste cijelu utakmicu, ali kao da ste stali nakon isključenja?

Nije uopće bio cilj ni ideja da se povlačimo, ali kad napraviš grešku, uvuče se neka nervoza i neizvjesnost.

S dva napadača do kraja sezone?

Nije lako promijeniti sustav kad su igrači navikli na onaj stari. Nakon Poljuda smo odlučili da ćemo tako dalje igrati i morat ćemo još raditi. Zasad izgleda stvarno dobro, stavljamo protivnika pod pritisak. Ima i Petković više rješenja kad ima još jednog igrača uz sebe, ali ima i još automatizama koje moramo doraditi i bit će to sve još bolje.

Vidović bolji kao wing back nego krilo?

Paše mu, tražite povratnu informaciju, ima taj radni dio, nije mu problem istrčati. I ima slobodu u fazi napada, opasan je, zabio prekrasan pogodak. I već sam rekao, imamo profile igrača kojima odgovara ovaj sustav. Hoće li ostati kod nas? Imat ću svoje mišljenje o tome, ali nije samo moja odluka nego se pita i sportski sektor.

Koliko može Ogiwara?

Nema bržeg igrača od njega u ligi. Nevjerojatno je koliko je imao peha s tim gležnjem, ali on je odličan igrač. Dat ćemo mu još prilika do kraja sezone koliko ćemo moći.

Piše se o medaljama za naslov prvaka. Ako Rijeka bude prvak, hoće li i vama pripasti medalja jer ste bili u Rijeci na početku sezone?

Svi ljudi koji su u sportu znaju koliko smo napravili s Rijekom. Mene zanima samo medalja s Dinamom i vjerujem da ću je dobiti.

Šafarić: Bolje smo izgledali s desetoricom

"Ulazak u utakmicu nam je bio loš, Dinamo je izdominirao cijelo poluvrijeme i bili smo sretni što je bilo samo 1:0 na poluvremenu. Nismo mogli ništa, dobro su nas zatvarali na cijelom terenu i nismo mogli spojiti tri dodavanja da bismo uopće ugrozili gol.

U nastavku smo napravili par zamjena, bili smo malo življi i još smo bolje izgledali kad smo ostali s desetoricom. No, sve skupa to je bilo preslabo da bismo nešto mogli protiv Dinama", rekao je u uvodu Nikola Šafarić.

Koliko vam je ovo škola za iduću utakmicu s Dinamom?

Možeš ti imati školu kakvu hoćeš, Dinamo je uvijek Dinamo. Mi smo danas izgubili tri igrača za sljedeću utakmicu, ali mi se do kraja moramo pripremati za novu sezonu, da ovi mladi dečki osjete.

Kome dajete prednost u utrci za prvaka?

Stvarno je teško reći. Ovo su dvije najbolje ekipe, srest će se na Rujevici baš u najboljoj formi i teško je reći.

Pročitajte više