Jarni: Dinamo treba dokazati da je bolji, a mi idemo u Zagreb pobijediti!

MODRIM slavljem na Kantridi Soldina momčad obavila je najveći dio posla na putu prema obrani naslova, a drugi izravni protivnik za titulu i vječni suparnik, Hajduk, već u sljedećem subotnjem kolu dolazi na Maksimir. U Splitu poručuju da će ostatak sezone iskoristiti kao uigravanje mladih snaga koje bi sljedeće prvenstvo trebale biti glavna snaga Jarnijeve momčadi.

Splitski strateg održao je konferenciju za novinare u kojoj je najviše vremena potrošeno baš za utakmicu protiv vječnog rivala. Društvo za govorničkom pozicijom mu je pravio potpredsjednik i budući sportski direktor poljudskog kluba Ivica Šurjak.

Kako komentirate riječi Luke Modrića koji vam je poručio da možete pričati što hoćete, ali da će Dinamo pobijediti?                                       
                                          
"Utakmica još nije niti počela, vidjet ćemo što će biti Bože dragi. Priključit ćemo mladoga Linića, Milića i ostatak prvenstva idemo s mladima."

Što možete reći o Hrvoju Miliću?

"On je mladi igrač koji je došao iz Osijeka prošlog ljeta. 89. je godište, lijevak i igra na poziciji veznog igrača"

Jeste li gledali Dinamovu subotnju utakmicu na Kantridi i je li vas impresionirala Soldina momčad?

"Gledao sam utakmicu i nije me impresionirao, zašto to mislite. To su ljudi od krvi i mesa i ne lete. Dinamo je sigurno najkvalitetnija momčad ovdje kod nas. Međutim, ne vidim razloga zašto se ne bi moglo gore pobijediti. "

Na temelju čega temeljite vaš optimizam uoči odlaska u Zagreb?

"Zašto ne bih bio optimističan. Momci su željni igre. Posebno kad izađu na Maksimiru i igraju protiv fenomenalne momčadi. Pogledajte drugo poluvrijeme protiv Šibenika kada smo završili sa 7-8 igrača, Hajdukovih juniora koji su svi mlađi od 20 godina.  Tu vidim optimizam i za konkretnu utakmicu u Zagrebu, ali i budućnost."

Hoćete li imati napokon Tudora na raspolaganju?

"Tudor je s nama cijelo vrijeme. Hoće li igrati, to ćemo vidjeti."

Kako ćete postaviti igru na Maksimiru?

"Hrabro kao što sam i najavio. Bitno je ići igrati, a ne se braniti. Idemo pobijediti u Maksimir, ne vidim razloga zašto ne? Kako mislite da bi se trebali postaviti?  Utakmica ima 90 minuta, ako će biti bolji stisnut ćemo im ruku. Oni trebaju dokazati da su bolji, a mi idemo odigrati našu utakmicu gore."

Je li se vodite razmišljanjem da i Hajduk može slaviti u Zagrebu kad je već mogao Varteks?

Ne opterećujem se s time. Ne pada mi na pamet. Svaka utakmica je drugačija i svaka nosi svoje.

Hoćete li čuvati posebno Modrića?

Nisam još razmišljao posebno o tome. Razmišljam o još nekim drugim stvarima, a to će doći na kraju. Modrić je bez puno priče njihov ključni igrač i Dinamova duša.

Hrgoviću ponuđen tri puta izdašniji ugovor

Kako ste vidjeli odlazak Hrgovića prije same završnice sezone?

Fala Bogu da ga ne vidim dobro. Jedan od ključnih igrača, međutim koliko sam saznao on je imao klauzulu u svom ugovoru koja mu je dopuštala da ode ukoliko dođe ponuda određene visine. Ja tu ne mogu ništa. Nadao sam se da pošto transfer nije bio realiziran prije odlaska u Hong Kong da će Mirko ostati do kraja ljeta. Međutim zbog te klauzule, o kojoj ja nisam znao, on je smio otići.

Slučaj Hrgović komentirao je i potpredsjednik Hajduka Ivica Šurjak koji je potvrdio da je Hajduk bio nemoćan u želji da Bih reprezentativca zadrži barem do ljeta.

"Radi se o vrlo kvalitetnom igraču i kapetanu čiji izostanak će se sigurno osjetiti. Uprava je pokušala utrostručiti njegova primanja, a njegova ponuda je u Japanu bila još puno veća i mi nismo mogli ništa napraviti s obzirom na klauzulu u ugovoru koja je postojala prije dolaska nove Uprave. On je igrao za mali novac i zato je i postojala ta klauzula koja mu je omogućavala da ode. On je bio jedan od onih koji je igrao sve utakmice i dao je sve na terenu", rekao je Šurjak.

Robert Jarni je na kraju zamolio novinare da budu malo blaži prema mladim igračima Hajduka koji će dobiti priliku u daljnjem dijelu natjecanja.

"Molio bih vas da budete malo konstruktivniji s ovim malim momcima. Bitne su riječi kojima pišete o njihovoj igri, one ostaju..."

M.P.
Foto: V.G.

Pročitajte više