Jedan od najkvalitetnijih "Fight Night" evenata u 2015: Belfort protiv Hendersona III

Foto: Fightsite

BIVŠI prvaci Vitor Belfort i Dan Henderson predvode jedan od najjačih UFC Fight Night evenata sezone. Noć sa subote na nedjelju 8. studenog rezervirajte za UFC Fight Night 77 i prijenos uživo iz Sao Paula u Brazilu. Izravni prijenos na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com-u počinje u 04:00 sata iza ponoći.

Nakon dva međusobna dvoboja, legende sporta Vitor Belfort i Dan Henderson će trilogijom pokušati zaključiti ovu borilačku priču. U prvom međusobnom meču, koji se dogodio još 2006. na Prideu 32, slavio je Henderson jednoglasnom odlukom sudaca. Osveta je stigla 2013. kada je Brazilac spektakularnim "high kickom" u elitnom oktogonu nokautirao Hendersona. Dvije godine kasnije, ponovno u Brazilu (prvi dvoboj se održao u Goianii) slijedi nam treći meč.

Niti Hendersona, niti Belforta, ne treba posebno predstavljati jer se radi o apsolutnim legendama ne samo Pride i UFC organizacija, nego i slobodne borbe općenito. I dok će Henderson u 45. godini dokazivati i sebi i čitavom svijetu da je i dalje sposoban za nastupanje u elitnom oktogonu, Belfort je najavio novi, vrlo vjerojatno i posljednji, pohod na titulu UFC prvaka. Hendo je u posljednjem nastupu nokautirao Tima Boetscha, dok je Belfort poražen od Chrisa Weidmana. No, teško je očekivati da bi takve stvari mogle utjecati na nastupe ili ishod dvoboja ovako prekaljenih imena.

Kao uvod u ovaj sjajan meč vidjet ćemo obračun još jednog Brazilca i bivšeg izazivača Glovera Teixeira te Amerikanca Patricka Cumminsa. Nakon dva poraza u nizu, Teixeira je u zadnjem meču svladao Ovincea St. Preuxa dokazavši da onaj sjajan niz na početku UFC karijere, koji mu je uostalom i donio izazivačku poziciju, nije bio slučajan. S ukupnih 23-4 i 6-2 u UFC-u, Brazilac cilja na novo slavlje i novo približavanje samom vrhu poluteške kategorije. Na tom će mu putu stajati opasni Amerikanac Patrick Cummins. Radi se o borcu koji nastupa izuzetno često, ali i koji iza sebe ima kratku, no vrlo zanimljivu UFC karijeru. U veljači 2014. je doslovno iz konobarske kute malog restorana uskočio u dvoboj protiv sadašnjeg prvaka Daniela Cormiera kao zamjena u posljednji trenutak. Slavlja protiv Narvaeza, Kingsburyja, Carlosa Juniora i u zadnjem dvoboju Rafaela Cavalcantea (jedini poraz ima od Ovincea St. Preuxa) su ga promovirala u instant UFC zvijezdu. U 2014. je nastupio četiri puta, a meč u Sao Paulu će mu biti već treći u 2015.

Od ostalih dvoboja glavnog dijela priredbe valja istaknuti novi nastup omiljenog brazilskog boksača u UFC-u, Fabija Maldonada. Vjerojatno najčvršća brada UFC-a, koju je uspio načeti tek Glover Teixeira, a slomiti samo naš Stipe Miočić, je poražen u zadnjem meču protiv Quintona Jacksona na UFC-u 186. No, Maldonado nema vremena za očajavanje jer mu "na noge" stiže Ameikanac Corey Anderson. Pobjednik 19. sezone The Ultimate Fightera za sada sjajno odrađuje svoju UFC karijeru. Nakon što je u finalu TUF-a svladao Matta Van Burena, Anderson je nastavio u istom ritmu pobjedom protiv Jonesa i Blachowicza, a tek mu je Gian Villante uspio nanijeti poraz.

Snagu priredbe u Ginasio do Ibirapuera areni dokazuju i imena koja su se našla u uvodnom dijelu večeri. Gleison Tibau i Clay Guida su samo neki od sjajnih boraca koji su zapeli u "undercardu".

Ne propustite UFC Fight Night 77 i minimalno šest odličnih dvoboja u brazilskom Sao Paulu. Izravni prijenos na Fight Channel PPV-u kreće u noći sa subote na nedjelju 8. studenog s početkom u 04:00 sata iza ponoći.

UFC Fight Night 77: Belfort vs. Henderson III

Vitor Belfort vs. Dan Henderson
Patrick Cummins vs. Glover Teixeira
Thomas Almeida vs. Anthony Birchak
Piotr Hallmann vs. Alex Oliveira
Gilbert Burns vs. Rashid Magomedov
Corey Anderson vs. Fabio Maldonado

Uvodne borbe:

Gleison Tibau vs. Abel Trujillo
Yan Cabral vs. Johnny Case
Clay Guida vs. Thiago Tavares
Chas Skelly vs. Kevin Souza
Viscardi Andrade vs. Gasan Umalatov
Pedro Munhoz vs. Jimmie Rivera

Pročitajte više