HRVATSKI KUP

Jedna situacija opisuje svih 45 minuta Hajdukovog mučenja protiv četvrtoligaša

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HAJDUK je s 3:0 pobijedio Zagreb na gostovanju u osmini finala Kupa i izborio okršaj s Goricom u četvrtfinalu, koji je na rasporedu 16. ožujka ove godine.

Ipak, bez obzira na rezultat, nije to bila glatka pobjeda Hajduka koji je u prvih 45 minuta bio gotovo pa potpuno nemoćan protiv četvrtoligaške momčadi.

Prvo poluvrijeme bilo je ravnopravno

Kao i ostali klubovi nižih liga, Zagreb nema dozvolu za igranje ligaških utakmica pa se za ogled protiv Hajduka pripremao igrajući prijateljske susrete, ali to se nije vidjelo u prvom poluvremenu.

Momčad Dražena Medića igrala je ravnopravno s Hajdukom i mirno se branila u svakom osim u jednom trenutku. Radi se o 42. minuti kada je Čuić s desetak metara pogodio svog suigrača Umuta na gol-liniji. U nastavku akcije Jairo je loše pucao s 14 metara.

Hvatanje za glavu i bacanje na travu pa uzlet u drugom dijelu

Cijela ta akcija sažetak je prvog dijela u kojem je Hajduk sam sebi stao na put do gola, a koliko je igračima teško palo što iz tog pokušaja nisu zabili pogodak pokazuju i tri fotografije koje su zabilježile tu akciju.

Prva je ona koja dokumentira reakciju Umuta nakon što je suigrača zaustavio u zabijanju pogotka. 

Druga je ona koja prikazuje Jaira koji u očaju leži na travnjaku nakon što je propustio u mrežu spremiti odbijenu loptu.

I treća je ona na kojoj Umut daje ruku Jairu kako bi ga podigao s travnjaka za nastavak susreta.

U drugom dijelu Tramezzani je na teren uveo Marka Livaju i Marca Fossatija koji su oživjeli momčad Hajduka i donijeli joj pobjedu usprkos tome što je Jairo bio dvostruki strijelac. Da taj dvojac nije uveden, vrlo je upitno kako bi se Hajduk i u nastavku nosio sa Zagrebom.

Pročitajte više