Jelavić: Pršo mi nije mogao opisati kako je zabiti u Old Firmu, kaže da to sam moram osjetiti

U NEDJELJU se najveći škotski rivali, Glasgow Rangersi i Celtic, susreću u dvoboju petog kola Škotskog kupa na Ibroxu. Prva je dva ovosezonska Old Firma Nikica Jelavić propustio zbog ozljede, ali u nedjeljnom bi napokon trebao biti jedna od glavnih figura.

"Bilo mi je jako teško s tribina gledati prvi derbi. Kad sam čuo koliko ću dugo izbivati s terena, postavio sam si cilj da se moram vratiti prije utakmice s Celticom u siječnju. Nažalost, ta je utakmica došla malo prebrzo i možda je bolje što sam čekao dok nisam bio potpuno spreman. Sad kad napokon imam priliku zaigrati za Rangerse u Old Firmu, želim pomoći da pokažemo ljudima koja je najbolja škotska momčad. S druge opet strane, ne gledam na tu utakmicu kao na jedinu koja se računa. Znam da se moram dokazivati iz utakmice u utakmicu, svaki put kad sam na igralištu", rekao je hrvatski centarfor.

"Derbi se približava i ja gorim od želje pokazati se u što boljem svjetlu. Naravno da bih volio zabiti gol u svom prvom Old Firmu. Razgovarao sam s Dadom Pršom o tome kakav je to osjećaj. Objasnio mi je da je osjećaj poseban, ali mi i rekao da mi ga ne može objasniti riječima, već da ga sam moram osjetiti. Znam na što je mislio. Igrač mora iskusiti tu atmosferu da bi znao o čemu se radi. Želim si taj osjećaj već u nedjelju i želim vidjeti navijače kako slave sa mnom. Predosjećam da bi to moglo biti nešto nezaboravno", napomenuo je.

"Navijači mi stalno napominju koliko je bitno pobijediti Celtic"

Jelavić je također novinarima priznao da se vrlo ugodno osjeća u Glasgowu, te da će mu se uskoro priključiti obitelj: supruga i dvije kćerkice.

"Već sam se susreo s mnogim navijačima na ulici. Svi su mi rekli koliko je bitno dobiti Celtic. Sve sam shvatio. Razumijem u potpunosti rivalitet. Logično je da navijači najviše priželjkuju pobjedu u derbiju. Priželjkujem je i ja. Uistinu se veselim budućem vremenu koje ću provesti ovdje. Osjećam se dobro. Ljudi su vrlo prijazni a ja sam se baš skrasio. Čekam sad da mi se priključi obitelj. Onda će biti još ljepše. Moramo još riješiti neke sitnice, poput putovnice za novorođenu bebu. Super mi je u Glasgowu i u Rangersima. Moj je jedini cilj sada usredotočiti se na osvajanje trofeja i zabijanje golova", istaknuo je

Jelavić inače zna kako je zabiti Celticu. U dvjema utakmicama u skupini Europa lige prošle sezone (1:1 u Glasgowu, 3:3 u Beču) hrvatski je reprezentativac Škotima zabio čak tri gola u dresu Rapida."Jesam, zabio sam. No, zabiti Celticu u dresu Rapida i u dresu Rangersa nikako ne može biti isto", za kraj će Jelavić.

Pročitajte više