LIGE PETICE

John Terry postaje vlasnik Chelseaja? Udružio se s vlasnicima Celticsa i Atalante

Foto: EPA-EFE

ROMAN ABRAMOVIČ, dugogodišnji vlasnik Chelseaja, povlači se iz aktualnog prvaka Europe nakon što su ruski oligarsi podlegli sankcijama europskih institucija. Pitanje je tko ima dovoljno love da preuzme jedan od najskupljih nogometnih klubova na svijetu, a svjetski mediji donose spektakularnu vijest.

Prema pisanju Reutersa, jedan od kandidata za novog vlasnika Chelseaja je i John Terry, 41-godišnjak koji je 19 godina igrao za klub i postao jedan od njegovih najvećih igrača u povijesti. U tom pothvatu udružit će se, pišu Englezi, s dvojicom američkih biznismena, Stephenom Pagliucom i Larryjem Tanenbaumom.

Pagliuca je vlasnik Boston Celticsa i suvlasnik talijanske Atalante. Ako preuzme i Chelsea, morat će se odreći svog dijela vlasništva u talijanskom klubu. Tanenbaum je magnat i predsjednik kompanije Maple Leaf Sports and Entertainment (MLSE), koja u svom vlasništvu ima Toronto Raptorse, Maple Leafse (NHL) i Toronto FC (MLS).

"Mogu uvjeriti navijače Chelseaja da smo i Steve i ja predani izgradnji momčadi koja osvaja prvenstvo, izgradnji najmodernijeg stadiona na Stamford Bridgeu, ulaganju u našu akademiju i ženske timove i stvaranju stvarne promjene u zajednici.

Uzbuđen sam radi potencijalne budućnosti nogometnog kluba Chelsea", rekao je Kanađanin u najavi istaknuvši da će se u projekt uključiti i Terry. Ponudu će poslati najvjerojatnije do kraja ovog tjedna. 

Pročitajte više