Jolly domaćin završnici regionalne lige: Košarkašice Partizana bojkotiraju Final Four u Šibeniku



U IŠČEKIVANJU raspleta u NLB ligi, u Šibeniku se ovog vikenda može pratiti završnica ženske regionalne košarkaške lige.

Final Four su izborile košarkašice Gospić CO, Celja, domaćina Jollyja i srpskog Partizana. Skandal je izazvala beogradska momčad koja je odustala od natjecanja nakon što je vodstvo lige odlučilo da se završnica umjesto u Beogradu igra u Šibeniku. Umjesto njih nastupit će ekipa crnogorskog Jedinstva iz Bijelog polja, petoplasirane momčadi lige.

"Ovo je presedan. Nikada nisam čula da je tri dana uoči važnog turnira promijenjeno mjesto održavanja. Naš stav je jasan, ne želim da naš klub i košarkašice budu ponižavani, a to bi se dogodilo da odemo u Šibenik", rekla je Marina Maljković, trenerica Partizana.

Partizan je prvi put trebao biti domaćin turnira, ali je, navodno, odustao zbog neispunjenih obaveza vodstva lige. Nakon toga je organizaciju preuzeo Jolly, a srpski je predstavnik objavio da odustaje od natjecanja. Partizan bi se zbog ovog poteza mogao suočiti i sa sankcijama ako tako odluče čelnici lige.

U polufinalu sastaju se Gospić i Jedinstvo, a nakon njih Jolly i Celje. Šibenčanke su ove sezone poražene na gostovanju kod Celja, a Slovenke dolaze pune samopouzdanja i vjere da mogu ostvariti dobar rezultat. Trener Jolly JBS-a Momir Milatović najavio je da će njegova momčad upravo u završnici sezone pokazati svoju najbolju igru, a u prilog im ide i činjenica da će se za naslov boriti pred svojim navijačima.

U prošlogodišnjem finalu Gospić je bio bolji od Jollyja sa 73:65, dok su Šibenčanke uzele prethodna dva naslova.


Najuspješnije ekipe do sada:

Šibenik Jolly – 4 naslova prvakinja (2005, 2006, 2008, 2009.)
Gospić – 2 naslova prvakinja (2004, 2010.)
CSKA Sofija – 1 naslov prvakinja (2007.)
Željezničar – 1 naslov prvakinja (2003.)
Merkur Celje – 1 naslov prvakinja (2002.)

Pročitajte više