Osramoćena MMA legenda o Cormierovom vaganju: "To je bilo nešto najprljavije ikada"

Foto: Screenshot

PRVI put nakon srpnja Jon Jones obratio se MMA novinarima odgovarajući na njihova pitanja. Naravno, glavna tema bili su njegov povratak te Daniel Cormier i Anthony Johnson.

Jones je bio vrlo raspoložen i spreman na sve te nije izbjegao nijedno pitanje, ali mora se priznati da su ga mediji malo štedjeli, bez previše škakljivih pitanja. Nažalost, procjenu datuma povratka u kavez nisu uspjeli saznati. No evo o čemu je Jones nešto rekao.

Od srpnja do danas?

"Vrijeme izvan kaveza proveo sam jako kvalitetno. Počeo sam više cijeniti ono što imam. Posljednja godina dala mi je vremena da shvatim da imam dobar život i koliko se želim vratiti borbama. Provodio sam vrijeme s obitelji i trenirao. Popravio sam svoje hrvanje i jiu-jitsu, osjećam se sjajno, odmoran sam i čekam povratak".

Hoće li sutra prisustvovati eventu i hoće li doći u kavez te što misli o Cormierovim komentarima što će se dogoditi ako se on pojavi?

"Naravno da ću biti u dvorani i gledati borbu, ali nisam razmišljao o tome kako ću se osjećati. Nema sumnje da ću biti nabrijan i motiviran da se što prije vratim u dvoranu. Iskreno ne znam što je Cormier htio reći, ali ne mora se brinuti da ću dolaziti u kavez. Nije mi cilj nikoga izazivati ili mu smetati".

Favorit glavne borbe večeri?

"Anthony Johnson uvijek ima šansu, onu šansu udarača, ali ako bih se kladio, onda bi to bilo na Cormiera. On je kompletan borac i vrlo je blizu onoga kako bi trebao izgledati kompletan MMA borac."

Nedovršeni poslovi s Cormierom?

"Ne gledam na to kao da imam nedovršenog posla s Cormierom, imam nedovršenog posla s Johnsonom. Ja sam pošteno pobijedio Cormiera, pa ako netko ima nedovršenog posla, onda on ima sa mnom, meni to ne predstavlja ništa. Jedini sam čovjek koji ga je pobijedio i to mu stvara problem".

Situacija s Cormierovim čudesnim prolaskom na vaganju?

"To je bila totalno luda situacija i ne mogu vjerovati da sam svjedočio tako nečemu. Pogledajte mu ruke, kako pritišće prema dolje i pravi balans sve dok nije spustio do 205. Lucidan trik, ali ne ide mu na čast. Najluđe oko svega je to što su mu dozvolili da to učini. Mislim da ipak treba biti prisutna komisija koja će paziti na ovakve stvari, a na kraju je ovo ispalo jedna od najprljavijih stvari koje sam vidio u našem sportu".

Pročitajte više