Joško Jeličić: Vaha je nervozan? Pa on ima 900 tisuća razloga za mir

NJEGOV je dolazak u Maksimir u ljeto 1993. izazvao kaos, no danas Joško Jeličić žali tek to što je slavio golove koje je za Dinamo zabijao svom Hajduku. Nekoliko puta je rekao da je to činio u inat onima koji ga u Hajduku nisu dovoljno željeli, no nisu mu oduzeli pripadnost Poljudu. Uvijek se osjećao djetetom Hajduka, ali uoči derbija reći će: Možda je bolje da ja ne biram nijednu stranu...

"Prije svega bih apelirao da derbi prođe u sportskom ozračju, kako na terenu tako i na tribinama. Svi skupa moramo dati obol jednom ljepšem ponašanju kada je u pitanju prvenstveni nogomet. Tu mislim i na kulturu odlaska na utakmice.", kaže nam Jeličić u predvečerje utakmice koja bi trebala biti nogometni praznik.

Što Jela očekuje?

"Dinamo je u prednosti, ne samo zbog stanja na tablici, već zbog činjenice da ima najkvalitetniju momčad lige. Bez obzira na to, derbi je uvijek derbi. Svi konačno želimo zadovoljni otići sa stadiona, vidjeti i više pogodaka. Premalo je čiste igre, premalo prilika i puno situacija koje nemaju veze s nogometom. Svi smo pomalo umorni od toga. "

Trener Dinama sve češće iskazuje nervozu. Ima i razloga, Dinamo ne igra dobro.

"Halilhodžić pokazuje nervozu, ali činjenica je da on ima najmanje razloga da bude nervozan. U Zagrebu je primljen fantastično, ne vjerujem da bi u njegovoj zemlji trener doživio takav doček. Uostalom, on ima 900 tisuća razloga da bude miran, koliko imam prilike čuti. Mislim da se do sada morao naučiti s pritiskom, kako od navijača, tako i od novinara. Smatram da novinar ima pravo napisati što misli. Vaha je veliki trener, ali činjenica je da Dinamo ne igra dobro. Oni trebaju više od pobjeda u hrvatskoj ligi. Dinamo igra zatvoreno, nije atraktivan, a od njih se to očekuje. Za Europu moraju pokazati puno više, moraju početi igrati."

Podijelio je Jeličić s nama i razmišljanja o Dinamovim ofenzivcima. Ključnim problemom smatra činjenicu da modri igraju s jednim napadačem.

"Ne znam što trener od svojih napadača na treningu. No, prema onome što vidim na utakmicama Beqiraj je iskoristio svoju priliku, dok je problem Ante Rukavine taj što Dinamo igra s jednom špicom. To je, uostalom, i problem Dinama, jer ne stvaraju dovoljno prilika niti zabijaju dovoljno. Međutim, to je trenerova odluka. Rukavina bi svakako trebao imati mjesta u momčadi, ako je spreman."

Pročitajte više