JUNAK REALA IZ SJENE Zidane je njegovim ulaskom srušio Emeryjevu taktiku

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL je pokazao tko je europski prvak i u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka srušio PSG  s 3:1 u Madridu. Momčad Zinedinea Zidanea stigla je do pobjede uz dva gola za tri minute preko Cristiana Ronalda (83') i Marcela (86').

Iako se danas govori u talijanskom sucu Gianluci Rocchiju, nekim spornim situacijama i Ronaldu, koji je zabio 100 golova za Real u Ligi prvaka te ukupno stigao do 116 pogodaka, tihi junak je zapravo jedan drugi suigrač Luke Modrića i Matea Kovačića - Marco Asensio.

Ipak, njegovom ulasku u igru prethodila je izmjena PSG-a i pružila priliku Zidaneu da napravi potez koji će mu donijeti pobjedu. Emery je u 66. minuti pomalo iznenađujuće zamjenio Edinsona Cavanija i ubacio desnog beka Thomasa Meuniera, dok je Dani Alvesa gurnuo prema naprijed. 

Želio je španjolski trener time iznenaditi rivala, a na kraju je zbog tog pokušaja primio kapitalne golove i to baš s te lijeve strane.

U 79. minuti Zidanea mu je odgovorio uvođenjem Asensija umjesto Isca i to je najvažniji trenutak utakmice. Cilj je bio da brzi Španjolac napadne visokog i prilično sporog Meuniera, što se isplatilo već poslije četiri minute. Asensio je prošao po lijevoj strani, provukao loptu ispod Belgijca i poslao je u srce peterca, gdje je vratar Alphonse Areola odbio loptu na koljeno Ronalda, koji nije propustio iskoristiti poklon za 2:1.

No, maestralnih sedam minuta Asensija doživjela su vrhunac u 86. minuti, kada mu je Marcelo ostavio loptu ponovno na lijevoj strani, a sjajni Marco ga prizemnom loptom pronašao gotovo na istom mjestu gdje je bio Ronaldo tri minute ranije, a Brazilac iz prve pogodio za zlatnih 3:1.

Dakle, jeste Ronaldo zabio dva gola i potpisao još jednu povijesnu noć u Ligi prvaka, ali je ključni igrač utakmice bio upravo Asensio. Naravno, uz Emeryja, koji je još jednom pokazao da ne zna povući pravi potez u odlučujućim susretima protiv najvećih europskih klubova.

Doduše, imat će još jednu priliku 8. ožujka, od čega će ovisiti i njegova budućnost na klupi kluba s Parka prinčeva. 

 

Pročitajte više