Jurčić o londonskom debaklu: Bez par ključnih igrača to nije ista reprezentacija

DINAMOV trener se prije nastavka natjecanja u HNL-u i europskog iskušenja protiv Anderlechta, dotakao i utakmice Hrvatske i Engleske.

Raduje li vas povratak bitnih igrača nakon ozljeda?

Kao što je poznato, vraćaju nam se Kovač i Etto, ali zato izostaje Bišćan - zbog problema s aduktoromon trenira individualno.

U kakvom je stanju nakon reprezentativnih napora Mario Mandžukić?

Nisam još vidio Mandžukića jer je s ostalim reprezentativcima prespavao u Londonu. Dosta je umoran, igrao je poziciju na boku koja mu nije prirodna, s puno trkaćih dionica. Svakako će sutra igrati dio utakmice.

Je li se Cufre potpuno prilagodio?

Cufre je jako pristupačan i društven. Lako se uklopio u naš proces rada. Standardan je član momčadi a jedini način da se što bolje prilagodi je da što više igra.

Inter je prošli put na Maksimiru bio jako tvrd orah, jedva ste ih svladali krajem prošle sezone?

Moj prijatelj Boro Perković u Interu ima izvanredne rezultate. Imaju dva živa, neugodna napadača, ali u obrani se susreću s dosta poteškoća. Susret s Interom će nam biti odlična priprema za Anderlecht.

Hoćete li momčad odvesti u izolaciju prije prvog susreta u Europskoj ligi?

Idemo u našu standardnu bazu za karantenu, Vilu Tinu, jer tamo nam je prekrasno.

Hoćete li snimati Anderlecht ovaj vikend?

Svakako, Tomo Rukavina ih ide gledati na prvenstvenoj utakmici protiv St. Truidena, a kako samo dan kasnije Ajax igra prvenstvenu utakmicu protiv NAC Brede, ostat će pogledati i tu utakmicu. Naravno, naš čovjek će biti i na utakmci Ajax - Temišvar u četvrtak.

Komentar teškog poraza u Londonu?

Lako je biti general poslije bitke pa bi se suzdržao komentara igre i rezultata. Najbolja vijest tog dana je da su Ukrajina i Bjelorusija remizirale. Jedino bitno u ovom trenutku je da pobjedimo Kazahstan jer imamo velike šanse za dodatne kvalifikacije. Jedino što želim reći u vezi igre naše reprezentacije je da svi zaboravljamo kako mi imamo jako mali fond iznimno kvalitetnih igrača i kada nam nekoliko tih igrača nedostaje, to nije ista reprezentacija.

Pročitajte više